Tema Tema

Dugoočekivani udžbenici u rukama učenika

Dugoočekivani udžbenici u rukama učenika

22.01.2021

Obrazovanje – srednja škola

Prva smo nacionalna manjina koja je po novom programu nastave i učenje prevela udžbenike za prvi razred srednje škole, kaže predsjednica Odbora HNV-a za obrazovanje Margareta Uršal

Mogućnosti za nove ideje i projekte

Mogućnosti za nove ideje i projekte

15.01.2021

Hrvatsko nacionalno vijeće osnivač dvije fondacije i zaklade

U prethodne dvije godine Hrvatsko nacionalno vijeće je osnovalo tri zaklade. S upraviteljima Lazarom Cvijinom, Darkom Polićem i Katicom Naglić razgovarali smo o ciljevima, dosadašnjim postignućima i planovima tri zaklade

Pomoć i od Hrvata u Srbiji

Pomoć i od Hrvata u Srbiji

15.01.2021

Solidarnost sa stradalima u potresu u Hrvatskoj

Tlo u Hrvatskoj ne miruje, a i Hrvati u Srbiji prikupljaju pomoć za stradale u potresu u matičnoj državi, o čemu smo razgovarali s upraviteljem fondacije Cro-fond iz Subotice Lazarom Cvijinom

Uzroci brojni, a posljedice fatalne

Uzroci brojni, a posljedice fatalne

15.01.2021

Je li povećan broj sprovoda?

Ono što se u mnogim istraživanjima spominje kao mogući i najvjerojatniji uzrok kada se govori o povećanom broju prirodnih smrti tijekom zime jest odgađanje blagovremenog odlaska liječniku

Moj rad za izbjegle i prognane Hrvate iz Vojvodine

Moj rad za izbjegle i prognane Hrvate iz Vojvodine

13.01.2021

Autorski tekst Aleksandra Skenderovića, dobitnika HNV-ova priznanja Ban Josip Jelačić

Kasnije sam susretao mnoge koji su se pod pritiskom preselili u Hrvatku, kojima sam pomagao pri preseljenju. Veselilo me kad sam vidio da su se uspješno »ukotvili« u Hrvatskoj i da imaju posve pristojan, miran život

Tlo ni dalje ne miruje

Tlo ni dalje ne miruje

06.01.2021

Potresi u Hrvatskoj

Što je glavni potres jači, to će to razdoblje sirivanja dulje trajati, a naknadni potresi će biti jači, ali ipak slabiji od glavnog, kaže Iva Dasović

Suštinski dalje ili bliže

Suštinski dalje ili bliže

06.01.2021

Zastoj u otvaranju poglavlja u procesu pridruživanja EU

​​​​​​​Vijeće ministara EU je zaključilo kako je potrebno doći do napretka u područjima demokracije, neovisnosti pravosuđa, slobode izražavanja i medija kako bi nova poglavlja bila otvorena

• Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika