Tema Tema

I dalje šutnja s obje strane

I dalje šutnja s obje strane

13.05.2020

28. obljetnica progona mještana hrvatske nacionalnosti iz Hrtkovaca – sinonimu protjerivanja Hrvata iz Srijema

Jasno mi je da vlasti u Srbiji sve čine da se istina o stradanju Hrvata u Srbiji 1990-ih godina ne sazna, time se bave samo poneki čimbenici civilnog društava. Mene više brine šutnja hrvatskih vlasti i medija, kaže Mato Jurić

Crtica o povijesti internetskih prezentacija u Hrvata u Vojvodini

Crtica o povijesti internetskih prezentacija u Hrvata u Vojvodini

11.05.2020

Predstavljanje hrvatskih institucija i organizacija u Vojvodini putem interneta (I.)

Činjenica da od 20 internetskih stranica iz 2005. godine danas postoji tek nešto više od pola – 11, kazuje u prilog određene nestalnosti, to jest brze promjenljivosti

Za sve prepreke postoji rješenje

Za sve prepreke postoji rješenje

08.05.2020

Obrazovanje na hrvatskom jeziku: iskustva obitelji Josipa i Josipe Đukić iz Male Bosne pokraj Subotice

Mi smo svjesni da živimo u Srbiji, ali isto tako znamo i tko smo, pa ako druge manjine mogu imati i koristiti svoja prava, zašto to ne bismo mogli i mi Hrvati, osobito kada je to za dobrobit naše djece, poručuju naši sugovornici

Rampa i za radnike iz pograničnog pojasa

Rampa i za radnike iz pograničnog pojasa

07.05.2020

Granica između Srbije i Hrvatske

Zbog zatvaranja granice između Srbije i Hrvatske od polovine ožujka onemogućen odlazak radnika iz pograničnih mjesta na posao u Hrvatsku

Djeca su nam dio velike obitelji

Djeca su nam dio velike obitelji

29.04.2020

Obrazovanje na hrvatskome jeziku: iskustva obitelji Adriane i Josipa Kujundžića

Osmjesi govore sve kad su djeca skupa – bilo to u školi, na satima tambura, na probama folklora… Naš izbor je bio obrazovanje na hrvatskome još prije osam godina, a bit će i svakom sljedećom prilikom, kažu Kujundžići

Postupno i oprezno

Postupno i oprezno

25.04.2020

Prvi koraci u ublažavanju restriktivnih mjera

Morat ćemo se privići da živimo s koronavirusom, najteže će biti onima koji su bili zatvoreni i njih treba relaksirati, rekao je epidemiolog dr. Predrag Kon

Jezik, vjera, tradicija – o svemu tome se uči

Jezik, vjera, tradicija – o svemu tome se uči

23.04.2020

Obrazovanje na hrvatskom jeziku: iskustva obitelji Jasne i Zdenka Dulića iz Đurđina

Zaista ima puno pogodnosti koje nudi nastava na hrvatskome i mi smo zahvalni što imamo mogućnost djecu školovati u selu u kojemu živimo, kaže Zdenko

• Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika