28. obljetnica progona mještana hrvatske nacionalnosti iz Hrtkovaca – sinonimu protjerivanja Hrvata iz Srijema
Jasno mi je da vlasti u Srbiji sve čine da se istina o stradanju Hrvata u Srbiji 1990-ih godina ne sazna, time se bave samo poneki čimbenici civilnog društava. Mene više brine šutnja hrvatskih vlasti i medija, kaže Mato Jurić
Predstavljanje hrvatskih institucija i organizacija u Vojvodini putem interneta (I.)
Činjenica da od 20 internetskih stranica iz 2005. godine danas postoji tek nešto više od pola – 11, kazuje u prilog određene nestalnosti, to jest brze promjenljivosti
Obrazovanje na hrvatskom jeziku: iskustva obitelji Josipa i Josipe Đukić iz Male Bosne pokraj Subotice
Mi smo svjesni da živimo u Srbiji, ali isto tako znamo i tko smo, pa ako druge manjine mogu imati i koristiti svoja prava, zašto to ne bismo mogli i mi Hrvati, osobito kada je to za dobrobit naše djece, poručuju naši sugovornici
Granica između Srbije i Hrvatske
Zbog zatvaranja granice između Srbije i Hrvatske od polovine ožujka onemogućen odlazak radnika iz pograničnih mjesta na posao u Hrvatsku
Obrazovanje na hrvatskome jeziku: iskustva obitelji Adriane i Josipa Kujundžića
Osmjesi govore sve kad su djeca skupa – bilo to u školi, na satima tambura, na probama folklora… Naš izbor je bio obrazovanje na hrvatskome još prije osam godina, a bit će i svakom sljedećom prilikom, kažu Kujundžići
Prvi koraci u ublažavanju restriktivnih mjera
Morat ćemo se privići da živimo s koronavirusom, najteže će biti onima koji su bili zatvoreni i njih treba relaksirati, rekao je epidemiolog dr. Predrag Kon
Obrazovanje na hrvatskom jeziku: iskustva obitelji Jasne i Zdenka Dulića iz Đurđina
Zaista ima puno pogodnosti koje nudi nastava na hrvatskome i mi smo zahvalni što imamo mogućnost djecu školovati u selu u kojemu živimo, kaže Zdenko