Hrvatska i Srbija: Zajednička borba protiv komaraca
Prvi puta u Europi za borbu protiv komaraca koristit će se svijetleći panoi koji komarce privlače, simulirajući ljudski miris i dah. Takvi panoi tijekom 12 sati hvataju 30.000 komaraca
Nematerijalna kulturna baština Hrvatske (XVII.)
Pokrenut 2004. godine u Rovinju u Istri, ekomuzej slavi batanu, malu tradicionalnu drvenu barku ravnog dna koja je ujedno simbol stoljetne brodogradnje i pomorstva te grada Rovinja, kaže Dragana Lucija Ratković-Aydemir
Mato Jurić o odlasku iz Beške u Zagreb
Prvi put sam se vratio u Vojvodinu nakon 12 godina od odlaska – 2003. godine. Obuzimale su me velike emocije, drhtao sam, ruke su mi se znojile, gutao sam knedle u grlu, kako bi se reklo. A kako i ne bi kad sam tamo proveo najljepše dane mladosti
Završeni lokalni izbori u Hrvatskoj, dopunski na jesen
Dio općina, gradova i županija na jesen čekaju dopunski izbori, jer u dva protekla izborna kruga nije izabran dovoljan broj pripadnika nacionalnih manjina u lokalna predstavnička tijela
Dvjestoti broj dječjeg podlistka »Hrvatske riječi«
Nedavno, 21. srpnja, izišao je 200. broj Hrcka, dječjeg podlistka Hrvatske riječi. Druženjem članova uredništva i suradnika, prošloga tjedna u NIU Hrvatska riječ obilježen je ovaj jubilej
Hrvati u Opovu
Po službenom popisu, Hrvata je u tom mjestu 156 i najbrojnija su manjinska zajednica, ali iz razgovora s ljudima doznajemo da ih je i više od te brojke, jer, kako kažu, između 100 i 120 je kuća koje svećenik posvećuje na početku godine
Dan državnosti Republike Hrvatske – 30. svibnja
Počevši od saborovanja za vrijeme hrvatskih narodnih vladara, s najstarijim sačuvanim zapisnikom i zaključcima iz 1273., preko staleških hrvatskih sabora, prvoga građanskoga sabora u 19. stoljeću, pa sve do suvremenih dana Sabor je čuvar državnosti