Kolumne Kolumne

Zabave neće faliti

Zabave neće faliti

23.02.2012

Tjedni uvodni komentar

Nešto veselije teme zamjenit će neke druge, no zabave neće faliti jer nam stižu izbori. U sljedeća dva mjeseca zabavljat ćemo se izjavama i postupcima političara sve do trenutka odluke, početkom svibnja. J.D.

Zašto je tomu tako?

Zašto je tomu tako?

17.02.2012

Tjedni uvodni komentar

Prije dva broja u našem tjedniku pokrenuli smo temu o financijskoj potpori Vlade AP Vojvodine za projekte Srba u Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj. J.D

Izazov budućnosti

Izazov budućnosti

13.02.2012

Tjedni uvodni komentar

Snijeg je prouzročio izvanrednu situaciju, koju je u nedjelju proglasila srbijanska Vlada, ali ni s kulturom ovdje nije uvijek lako, jer vijesti o kulturnim događajima i djelima ne manjka, baš kao što ne manjka ni snijega. Z.S

Muka s riječima

Muka s riječima

06.02.2012

Tjedni uvodni komentar

Sport i glazba važe u svijetu kao dva najveća promotora dobre volje. No, je li baš uvijek tako? Z.S.

Zaštita

Zaštita

26.01.2012

Tjedni uvodni komentar

U dva je dana hrvatske rukometaše u Novom Sadu bodrilo više od 6000 navijača. Stigli su iz svih krajeva Hrvatske, ponajviše iz obližnje Slavonije...J.D.

Iz tjedna u tjedan

Iz tjedna u tjedan

19.01.2012

Tjedni uvodni komentar

Dugo već slušamo kako će Hrvatska kada (ne/ako) pristupi EU biti u situaciji bolje i više skrbiti o autohtonim hrvatskim manjinama izvan Hrvatske, među koje spadaju i Hrvati u Srbiji... J. D.

Obvezatno pitanje

Obvezatno pitanje

12.01.2012

Tjedni uvodni komentar

Predsjednik RH Ivo Josipović i predsjednik HNV-a Slaven Bačić iznijeli su ponešto različite stavove glede tzv. bunjevačkog pitanja. Oba mišljenja pročitajte u tjedniku, a razrješenje ove rašomonijade, čini mi se, nije na vidiku. J. D.

Najava događaja

23.02.2019 - Prelo u Đurđinu

HKPD Đurđin organizira Prelo na salašu koje će biti održano 23. veljače s početkom u 19 sati u župnoj dvorani u Đurđinu, na adresi Salaši 325. Cijena karte je 1.300 dinara, a u nju je uračunata večera (krumpirača i fanki), neograničeno piće, tombola za sve goste te zabavni program u režiji foklorne i literarno-dramske sekcije Društva. Za glazbu će biti zadužen ansambl San iz Subotice.

23.02.2019 - Bunjevačko prelo u Zagrebu

Bunjevačko prelo u Zagrebu bit će održano u subotu, 23. veljače, u restoranu Brezinka (Stubička 216A, Jablanovec). Cilj organizatora je okupiti bačke bunjevačke Hrvate i sve njihove prijatelje kako bi i u svojoj novoj sredini očuvali ovaj svoj običaj i vidjeli se bar jednom u godini. Cijena karte za odrasle je 170 kn, a uključuje hranu i neograničeno piće. Za djecu do 5 godina karta je gratis, a djeca od 6 do 12 godina plaćaju 75 kuna. Sviraju tamburaši Banda odabrana. Tombola će biti 10 kuna.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay