Kolumne Kolumne

Nikad dosta

Nikad dosta

20.04.2012

Tjedni uvodni komentar

Otkada je počelo podnošenje dokumentacije za vraćanje oduzete imovine, Pošta Srbije primila je 1.174 zahtjeva i to najviše u Novom Sadu J.D.

Ni samostalno, ni zajedno

Ni samostalno, ni zajedno

11.04.2012

Tjedni uvodni komentar

Sigurna sam da mnogi naši čitatelji ove predizborne tjedne provode, među ostalim, gledajući brojne duele, nastupe, predstavljanje stranaka i kandidata s raznih lista koji se natječu na ovogodišnjim izborima. J.D.

Sretan Uskrs

Sretan Uskrs

04.04.2012

Uskršnja čestitka

Svim čitateljima, suradnicima, poslovnim partnerima i prijateljima želimo sretan Uskrs Uredništvo

Zaključak

Zaključak

29.03.2012

Tjedni uvodni komentar

Srećom idu izbori, pa se započelo s djelomičnom obnovom rodne kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu. No, nesrećom, zahvaljujući dugogodišnjoj nebrizi dijelovi kuće počeli su padati i ugrožavati prolaznike. J.D.

Bezidejno i dosadno

Bezidejno i dosadno

22.03.2012

Tjedni uvodni komentar

Bezidejno i dosadno – to je kratka ocjena početka kampanje za predstojeće izbore. Stranačko prepucavanje priopćenjima, čini se, »zabavlja« jedino same aktere J.D

Bolja budućnost?

Bolja budućnost?

15.03.2012

Tjedni uvodni komentar

Dobra vijest za Hrvate u Srbiji trebala bi biti da je nakon »duljeg vremena« pokrenut program na pokrajinskom radijskom servisu, Radio Novom Sadu i da će se svake subote s početkom u 21 sat emitirati polusatna emisija J.D.

Novi ciklus

Novi ciklus

07.03.2012

Tjedni uvodni komentar

Predstavnici hrvatske nacionalne manjine u Srbiji boravili su 1. i 2. ožujka u Zagrebu gdje su imali niz susreta s dužnosnicima Vlade Republike Hrvatske. J.D.

Najava događaja

16.02.2019 - Šokačko veče u Vajskoj

U organizaciji mjesnog HKU Antun Sorgg, u Vajskoj će u subotu, 16. veljače, biti održano Šokačko veče. Pokladna zabava tamošnjih Hrvata bit će održana u restoranu Bački dvor na jezeru Provala, s početkom u 19 sati. Goste očekuje bogata večera (predjelo, juha, odresci, prilozi, desert u ponoć lovačka kobasica) kao i bogata tombola. Za dobru zabavu bit će zadužen tamburaški sastav Dike iz Vinkovaca s gostima. Cijena ulaznice je 2.000 dinara.

23.02.2019 - Prelo u Đurđinu

HKPD Đurđin organizira Prelo na salašu koje će biti održano 23. veljače s početkom u 19 sati u župnoj dvorani u Đurđinu, na adresi Salaši 325. Cijena karte je 1.300 dinara, a u nju je uračunata večera (krumpirača i fanki), neograničeno piće, tombola za sve goste te zabavni program u režiji foklorne i literarno-dramske sekcije Društva. Za glazbu će biti zadužen ansambl San iz Subotice.

23.02.2019 - Bunjevačko prelo u Zagrebu

Bunjevačko prelo u Zagrebu bit će održano u subotu, 23. veljače, u restoranu Brezinka (Stubička 216A, Jablanovec). Cilj organizatora je okupiti bačke bunjevačke Hrvate i sve njihove prijatelje kako bi i u svojoj novoj sredini očuvali ovaj svoj običaj i vidjeli se bar jednom u godini. Cijena karte za odrasle je 170 kn, a uključuje hranu i neograničeno piće. Za djecu do 5 godina karta je gratis, a djeca od 6 do 12 godina plaćaju 75 kuna. Sviraju tamburaši Banda odabrana. Tombola će biti 10 kuna.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay