Kolumne Kolumne

Sretnu Novu godinu

Sretnu Novu godinu

22.12.2011

Svim čitateljima, suradnicima i poslovnim partnerima želimo

Umjesto slanja pojedinačnih čestitki novac ćemo uplatiti Hrvatskom društvu za pomoć učenicima »Bela Gabrić«. Sljedeći broj tjednika »Hrvatska riječ« pojavit će se na prodajnim mjestima u petak 14. siječnja.

Matična kultura

Matična kultura

15.12.2011

Tjedni uvodni komentar

Pridružujemo se čestitkama »Vladimiru Nazoru« iz Sombora i »Matiji Gupcu« iz Tavankuta za veliko priznanje, a čestitke zaslužuju i svi oni koji čuvaju tradicijsko ruho, kao i organizatori uspjele izložbe u Zagrebu... J. D.

Ključni je zakon

Ključni je zakon

07.12.2011

Tjedni uvodni terminal

Tradicionalno, izlaznost hrvatske manjine u Srbiji na izbore je tek simbolična, a ove su godine i Hrvati iz BiH i kompletne dijaspore »podbacili« - tako da je tek oko 5 posto birača glasovalo u ovoj jedinici... J. D.

Kad rad (ne) štiti od siromaštva

Kad rad (ne) štiti od siromaštva

30.11.2011

Tjedni uvodni komentar

Ovdje živimo u raznim krizama već dva desetljeća, a za samozavođenje, nažalost brojnih građana Srbije u permanentnoj krizi, dobro posluže svakodnevni novinski i TV prilozi o upitnosti opstanka eurozone i slabosti eura... Z. S.

Rast duga zbog peglanja minusa

Rast duga zbog peglanja minusa

29.11.2011

Tjedni uvodni komentar

Redovita godišnja skupština HKC-a »Bunjevačko kolo« ove se godine nije bavila »zviždačima« u svojim redovima već je morala priopćiti kako sadašnja dugovanja iznose preko 6 milijuna dinara... J. D.

Dobre vijesti

Dobre vijesti

16.11.2011

Tjedni uvodni komentar

Dobrih vijesti ima i na gospodarskom polju, a tiču se Monoštoraca, a na koncu i svih seoskih zajednica... J. D.

Dujizmi

Dujizmi

09.11.2011

Tjedni uvodni komentar

Ovotjedna događanja u našoj zajednici obilježio je, nažalost, odlazak jedne od najistaknutijih ličnosti među ovdašnjim Hrvatima. Svestrani Dujo Runje bio je, među ostalim, i suradnik našeg tjednika...

Najava događaja

16.02.2019 - Šokačko veče u Vajskoj

U organizaciji mjesnog HKU Antun Sorgg, u Vajskoj će u subotu, 16. veljače, biti održano Šokačko veče. Pokladna zabava tamošnjih Hrvata bit će održana u restoranu Bački dvor na jezeru Provala, s početkom u 19 sati. Goste očekuje bogata večera (predjelo, juha, odresci, prilozi, desert u ponoć lovačka kobasica) kao i bogata tombola. Za dobru zabavu bit će zadužen tamburaški sastav Dike iz Vinkovaca s gostima. Cijena ulaznice je 2.000 dinara.

23.02.2019 - Prelo u Đurđinu

HKPD Đurđin organizira Prelo na salašu koje će biti održano 23. veljače s početkom u 19 sati u župnoj dvorani u Đurđinu, na adresi Salaši 325. Cijena karte je 1.300 dinara, a u nju je uračunata večera (krumpirača i fanki), neograničeno piće, tombola za sve goste te zabavni program u režiji foklorne i literarno-dramske sekcije Društva. Za glazbu će biti zadužen ansambl San iz Subotice.

23.02.2019 - Bunjevačko prelo u Zagrebu

Bunjevačko prelo u Zagrebu bit će održano u subotu, 23. veljače, u restoranu Brezinka (Stubička 216A, Jablanovec). Cilj organizatora je okupiti bačke bunjevačke Hrvate i sve njihove prijatelje kako bi i u svojoj novoj sredini očuvali ovaj svoj običaj i vidjeli se bar jednom u godini. Cijena karte za odrasle je 170 kn, a uključuje hranu i neograničeno piće. Za djecu do 5 godina karta je gratis, a djeca od 6 do 12 godina plaćaju 75 kuna. Sviraju tamburaši Banda odabrana. Tombola će biti 10 kuna.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay