Kolumne Kolumne

Postizborni kolač

Postizborni kolač

23.05.2012

Tjedni uvodni komentar

Građani Srbije su u drugom krugu predsjedničkih izbora dali povjerenje lideru SNS-a Tomislavu Nikoliću, a Boris Tadić je rivalu čestitao na »fer i zasluženoj pobjedi«. Z.S.

Privremeno rješenje

Privremeno rješenje

15.05.2012

Tjedni uvodni komentar

Politička scena Srbije neće više biti ista zbog ovoga što se događa, institucije neće više biti iste, ocijenila je Sonja Liht, predsjednica Fonda za političku izuzetnost, založivši se da se slučaj navodne izborne krađe ispita do kraja. J.D.

Promjene

Promjene

11.05.2012

Tjedni uvodni komentar

Tko se mijenja, a tko ostaje uvijek isti? Je li dobro promijeniti se i može li im se zbog toga vjerovati? Je li dobro ustrajati uvijek na istom i kada se situacija mijenja? Komu vjerovati, a kome ne? J.D.

Disproporcije

Disproporcije

27.04.2012

Tjedni uvodni komentar

Unutar hrvatske zajednice odavno se vode rasprave oko toga tko je »kriv« što Hrvati kao nacionalna manjina još uvijek u mnogim segmentima nisu jednaki s ostalim nacionalnim manjinama u Srbiji. J.D.

Nikad dosta

Nikad dosta

20.04.2012

Tjedni uvodni komentar

Otkada je počelo podnošenje dokumentacije za vraćanje oduzete imovine, Pošta Srbije primila je 1.174 zahtjeva i to najviše u Novom Sadu J.D.

Ni samostalno, ni zajedno

Ni samostalno, ni zajedno

11.04.2012

Tjedni uvodni komentar

Sigurna sam da mnogi naši čitatelji ove predizborne tjedne provode, među ostalim, gledajući brojne duele, nastupe, predstavljanje stranaka i kandidata s raznih lista koji se natječu na ovogodišnjim izborima. J.D.

Sretan Uskrs

Sretan Uskrs

04.04.2012

Uskršnja čestitka

Svim čitateljima, suradnicima, poslovnim partnerima i prijateljima želimo sretan Uskrs Uredništvo

Najava događaja

10.07.2020 - Izložba Cilike Dulić Kasibe u Subotici

HLU Croart iz Subotice organizira izložbu slika Cilike Dulić Kasibe u povodu 60 godina njezinog umjetničkog rada i 88 godina života. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 6. srpnja, u izložbenoj galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici, s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović. Izložena djela moći će se pogledati do 19. srpnja 2020. godine.


 

  • Doček NS2020
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay