Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Povratak u matični klub

Nakon tri godine trenerskog angažmana u beogradskom Partizanu, nedavno se u Suboticu i TK Spartak vratio Relja Dulić, nekadašnji Davis kup reprezentativac Srbije, sa željom da u matičnom klubu nastavio svoj sportsko-pedagoški rad.
»U proteklom razdoblju radio sam s nekoliko talentiranih tenisača i tenisačica, prije svih s FED Cup reprezentativkom Bojanom Jovanovski, potom Jovanom Jakšić, Markom Tepavcem i drugima, ali sam se zbog privatnih razloga odlučio vratiti u svoj rodni grad i klub u kojem sam ponikao. Beograd je u proteklim godinama postao veliki centar tenisa, masovnost je zbilja velika i sve je više klubova u kojima stasavaju budući nasljednici Novaka Đokovića, Ane Ivanović, Jelene Janković...«, pojasnio je Dulić. 
TK SPARTAK
Profesionalnu trenersku djelatnost Relja Dulić nastavlja u radu s pomlatkom Tenis kluba Spartak i kako sam kaže ima dodatnu motivaciju:
»Spartak je moj klub i smatram da u njemu još nisam ostavio dovoljnog trenerskog traga, a povratkom u Suboticu otvara se novi prostor za budući rad s mladim natjecateljima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Skupa s kolegom trenerom Ladislavom Demeterom imam identičnu sportsku viziju i planove u pogledu razvoja subotičkog tenisa u narednom razdoblju, i našim zajedničkim stručnim doprinosom nastojat ćemo učiniti sve da postignemo što bolje rezultate. Također, veliki naglasak ove godine stavlja se i na stvaranje masovnije buduće igračke baze kroz početne besplatne satove škole tenisa, koju organiziramo na terenima TK Spartaka u Dudovoj šumi za djecu najmlađeg teniskog uzrasta. S obzirom na promjene koje je ustanovila Svjetska teniska federacija (ITF) i promjenu veličine terena (igra se na polovici terena uz specijalnu nižu mrežu) i težine loptica, sada će tenisku vještinu moći svladavati i djeca koja to do sada, uslijed tjelesne nerazvijenosti, nisu mogla. Na koncu, iskoristio bih priliku i pozvao djecu da dođu u Dudovu šumu na teniske terene TK Spartaka i oprobaju se s reketima i lopticama. Jedno je sigurno, dobro će provesti vrijeme i vrlo vjerojatno će za cijeli život zavoljeti tenis«, pozvao je na tenis Relja Dulić sve zainteresirane dječake i djevojčice.   
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika