Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Nemanja Delić umjesto Dušana Jovića

Gradonačelnik Sombora Dušan Jović smijenjen je, a na njegovo mjesto izabran je Nemanja Delić, dosadašnji predsjednik Skupštine Grada. Epilog je to posljednje sjednice somborskog parlamenta, održane u utorak, 17. studenoga.
Na samom početku zasjedanja predsjednik Skupštine Grada Nemanja Delić podnio je ostavku, a ovlašteni predstavnici predložili su dva kandidata za predsjednika Skupštine Grada Sombora – Zlatka Risteskog (SRS) i Sinišu Lazića (DS). Većinom glasova za prvog čovjeka somborskog parlamenta izabran je Siniša Lazić, aktualni potpredsjednik Skupštine AP Vojvodine i predsjednik općinskog odbora Demokratske stranke u Somboru.
Veljko Stojnović će i dalje obnašati dužnost zamjenika gradonačelnika, dok su za članove Gradskog vijeća ponovno izabrani: Srđan Aleksić, Akoš Elveđi, Radislav Jelačić, Branislav Jeremić, Ljubomir Lilić, Mata Matarić, dr.Lazar Račić, Čaba Sakač i Slobodan Selakov.
Bivši gradonačelnik Sombora Dušan Jović dan kasnije je na konferenciji za medije izjavio kako je svoj posao obavljao u skladu sa zakonom i statutom grada, a ako to nekome ne odgovara, ili ako je napravio propuste, postoje tijela koji će to istražiti, rekao je. 
Novi gradonačelnik Sombora Nemanja Delić u ponedjeljak je sazvao prvu konferenciju za novinare na kojoj je iznio kraću retrospektivu onoga što je do sada urađeno i planove za budućnost. Podsjetio je kako je u Somboru realizirano dosta projekata iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine: u 2007. godini 14, a u 2008. osmoj 29 projekata, te da se mnogo radilo u oblasti infrastukture. Također, sredstvima proračuna grada Sombora urađeni su građevinski zahvati na 15 domova zdravlja u selima i 5 u gradu Somboru, obnovljeni su i mnogi sportski objekti. Delić je naveo kako Direkcija za izgradnju grada radi punim kapacitetom, te da je u mnogim ulicama obavljena rekonstrukcija ili presvlačenje kolovoza, a urađena je i javna rasvjeta oko cijeloga vijenca. Ono što preostaje je završetak Glavne ulice, rekonstrukcija javne rasvjete, izrada daljnje projektne dokumentacije za završetak obilaznice i cesta ka graničnim prijelazima prema Hrvatskoj i Mađarskoj.
Gradonačelnik je najavio kako ovih dana počinje izgradnja uslužnog centra kojeg već imaju mnoge lokalne samouprave u našoj zemlji, gdje će građani na jednom mjestu moći obavljati svoje poslove uz pojednostavljenu proceduru.
 
                                                                                           
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika