Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Večer uz klapsku pismu

Morska riba, vino te neizbježna klapska »pisma« – činili su dobru podlogu za »Dalmatinsku feštu« koja je u subotu 13. prosinca dupke ispunila Veliku dvoranu HKC »Bunjevačko kolo« u Subotici. 
Fešta je ugostila predstavnike otoka Paga. Večeri je nazočio izaslanik gradonačelnika Paga Dražen Crljenko, za glazbeni je dio bila zadužena klapa »Sol«, a predstavljeni su i gastronomski specijaliteti ovoga hrvatskog otoka. Riječ je naravno, o glasovitom paškom siru.
Domaćini večeri bili su Ljerka Alajbeg, generalna konzulica Republike Hrvatske u Subotici i Slavko Parać, zamjenik predsjednika Skupštine Grada Subotice.
Ljerka Alajbeg je izrazila nadu da će se ovako započeta suradnja dvaju gradova nastaviti i u području gospodarstva, ponajprije turizma. »Kontakti među ljudima su uvijek dobrodošli, a Subotica kao grad pruža mogućnosti za to, posebice njezin multikulturalizam i multinacionalni sastav stanovništva, koji joj sve ovo vrijeme nije oduzeo ništa od te njezine otvorenosti«, kaže konzulica. 
Osnovna zamisao ove večeri, prema riječima Slavka Paraća, bila je omogućiti Subotičanima da evociraju uspomene s ljetovanja na hrvatskom primorju. 
»Nadam se da će ova manifestacija prerasti u naviku da se barem jedanput godišnje organizira i da će prerasti u mnogobrojniju i sadržajno bogatiju feštu«, rekao nam je Parać. 
Među gostima na Dalmatinskoj fešti, između ostalih, bili su i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, dogradonačelnik Pere Horvacki i potpredsjednik DSHV-a Dujo Runje. 
Na kraju valja dodati i to da su karte za ovu večer bile unaprijed rasprodane.
D. B. P.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika