Sport i zabava Sport i zabava

Svi su pobjednici

Po velikoj vrućini, na suncu je bilo više od četrdeset stupnjeva, i uvjetima primjernim za plažu a ne trčanje, u nedjelju, 27. kolovoza, na ulicama najvećeg grada na sjeveru Bačke održan je VI. Subotički polumaraton. Unatoč svim otežavajućim okolnostima na startu tri službene utrke (5, 10 i 21 km) koje se zajednički odvijaju pojavilo se 1.450 sudionika – po 450 prijavljenih u svakoj. A među njima i četveročlana obitelj Tikvicki. Nakon uspješno istrčanih utrka, svatko je spram svojih godina i mogućnosti trčao svoju, našli smo se u hladu Gradske kuće i sumirali »trkačke dojmove«.

Mario Tikvicki, 21 km

Ovo mi je bio treći polumaraton u mom životu i trkačkoj karijeri i mogu reći kako mi je ovaj, zbog otežavajućih vremenskih uvjeta, bio najteži. Na prva dva polumaratona imao sam znatno bolje prolazno vrijeme, a danas mi je bio glavni cilj istrčati trasu utrke za manje od dva sata. Uspio sam ostvariti rezultat od 1 sat i 58 minuta i zbog toga sam zadovoljan, ali još više mi je drago što je cijela moja obitelj sudjelovala i svi smo skupa uspjeli finiširati utrke na kojima smo bili prijavljeni. Bilo je jako vruće, ali je organizacija utrke zbilja fenomenalna i umnogome nam je olakšala nastup na Subotičkom polumaratonu.

Đurđica Tikvicki, 10 km

Malo je bilo naporno trčati na ovakvoj vrućini, imala sam i jednu malu krizu na osmom kilometru, ali uspjela sam stići do cilja i vrlo sam zadovoljna. Drago mi je da smo svi bili dio ovog lijepog sportskog natjecanja i da smo istrčali službenu utrku koja je dio cijele polumaratonske trase.

Martina Tikvicki, 5 km

Imala sam malo straha da neću uspjeti istrčati cijelu utrku, ali sam sve to prevladala »u trku«. Lijep je osjećaj stići na cilj i zbog toga sam veoma zadovoljna.

David Tikvicki, 5 km

Uspio sam istrčati cijelu dionicu od 5 km i jako sam zadovoljan. Imao sam malu krizu na jednom od posljednjih okretišta jer me je uhvatila žeđ, a čaša koju sam uhvatio od asistenata je bila prazna. Kao najmlađi u našoj obitelji jako mi je drago što sam i ja uspio finiširati, a posebno mi je drag posljednji kilometar utrke na 5 km koji sam ujedno i najbolje otrčao od svih ostalih.

REZULTATI

Pobjednik VI. Subotičkog polumaratona u muškoj konkurenciji je Velimir Bojović iz Beograda s najboljim istrčanim vremenom na dionici 21 km – 1 sat, 14 minuta i 4 sekunde. Najbolja trkačica na istoj kilometarskoj dionici u ženskoj konkurenciji je Izabella Mészáros iz Subotice sa šampionskim vremenom – 1 sat, 31 minuta i 18 sekundi.

D. P. / Foto: Subotički polumaraton

Posebne utrke

Ove godine je prvi puta organizirano i nekoliko novih utrka – nordwalking na 5 i 10 km, a premijerno sudjelovanje imale su i: Grupa osoba s invaliditetom (OSI), te dvije udruge za autizam i cerebralnu paralizu skupa sa svojim pratiteljima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika