Sport i zabava Sport i zabava

Odbojka i nogomet na terenima u Đurđinu

II. sportski dan

Udruga Hrvatski Majur Subotica organizirala je u subotu, 29. srpnja, II. sportski dan koji je održan na sportskim terenima u Đurđinu.

U natjecanjima u mješovitoj odbojci i muškom nogometu sudjelovalo je po četiri ekipe sastavljene od mladih dobi od 16 do 30 godina (njih preko 50) iz Subotice, Đurđina, Male Bosne, Bikova, Tavankuta i Klise.

Svim sudionicima je na kraju natjecanja predsjednik spomenute udruge Ninoslav Radak dodijelio zahvalnice, a najboljima pehare.

Prvo mjesto u nogometu osvojila je ekipa organizatora – Udruge Hrvatski Majur, drugo ekipa Male Bosne, a treće ekipa SMDD. Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Stantić iz Đurđina, a za najboljeg golmana Tomislav Pančić iz subotičke MZ Ker.

Što se tiče odbojke, najbolja je bila ekipa Vladimira Bunforda i drugara, druga je ekipa Udruge Hrvatski Majur, a treća ekipa Klinci.

Prvi sportski dan održan je u jesen prošle godine, kada je natjecanje bilo organizirano samo u nogometu, a, kako navodi Ninoslav Radak, u želji da u ovom događaju sudjeluju i djevojke, ove se godine igrala i odbojka.

»Sljedeće godine ovaj ćemo dan opet organizirati na jesen, budući da je sad sezona ljetovanja, potom domaće lige igraju utakmice, pa su neki bili spriječeni doći. Zato smo sada imali samo četiri ekipe za nogomet i četiri ekipe za odbojku«, kaže Radak.

Govoreći o cilju održavanja ovog sportskog događaja, on navodi da, osim što je sport dobar za tjelesno zdravlje, prilika je i za povezivanje i druženje mladih, širenje prijateljstava i kontakata.

Davor Pančić iz Subotice (nogomet): »Drugi put sudjelujem na ovom turniru, ekipe su bile u manjem broju u odnosu na prošlu godinu, ali bilo je sasvim korektno. Ovdje su momci od kojih neke srećem gotovo svakodnevno, neke rjeđe, ali znamo se, družimo se, poštujemo i sve je bilo fer i u sportskom duhu.«

Jasmina Ivković Ivandekić iz Đurđina (odbojka): »Prvi put sam tu i drago mi je da sam imala prilike prisustvovati ovom događaju. Vidjela sam najavu na društvenim mrežama i poželjela sam doći budući da s društvom rekreativno igram odbojku. Ovakvi sportski susreti su dobra prilika da se upoznamo s mladima iz drugih mjesta, prilika za igru, druženje i mislim da bi ih češće trebalo organizirati.« 

II. sportski dan održan je uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sponzori su bili OŠ "Vladimir Nazor" Đurđin i NIU "Hrvatska riječ".

I. P. S.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika