Aktualno Aktualno

Predstavnici DSHV-a i LSV-a u napustili sjednicu

Članovi Savjeta Mjesne zajednice Tavankut s liste Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su u oporbi, napustili su sjednicu Savjeta održanu 11. veljače jer je s dnevnog reda uklonjena jedina točka koja se tiče izmjene plana komunalnog uređenja MZ Tavankut za razdoblje od 2020. do 2022. godine. Sjednica je sazvana na inicijativu članova Savjeta, okupljenih oko liste DSHV-a i LSV-a koji su i predložili ovu točku dnevnog reda.

Prema riječima njihova čelnog čovjeka Tomislava Vojnića Mijatova, trenutačno prihvaćena verzija toga plana predstavlja neadekvatno usmjeravanje resursa, koji bi trebali biti puno korisnije upotrijebljeni.

»Zamišljeno je da se na ovoj sjednici Savjeta Mjesne zajednice korigira navedeni plan komunalnog uređenja, ulica, osvjetljenja, atarskih putova i svega što je najviše prioritete. Namjera nam je, kao i u prethodna tri mandata, doista timski raditi i obuhvatiti podjednako Gornji i Donji Tavankut, te rubne dijelove Čikerije i Kaponje. Međutim, plan koji je napravljen odmah nakon promjene vladajuće većine u Mjesnoj zajednici nema nikakvih dodirnih točaka s potrebama našeg kraja. On je kreiran zahvaljujući autoritetu samo jednog člana Savjeta«, ukazuje Tomislav Vojnić Mijatov.

Na prijedlog člana Savjeta dr. Ognjena Pjevača usvojena je odluka da se točka ukloni iz dnevnog reda, kako je obrazložio, zbog toga što je odluka o toj temi već donesena na jednoj od ranijih sjednica, i uz podršku oporbe čiji je jedan član tada bio nazočan.

Zahvaljujući ovako usvojenom planu, lokalno vatrogasno društvo ostaje bez resursa, što vodi k njegovom gašenju, istaknuo je glavni čovjek DVD-a u Tavankutu Petar Stantić.

Vladajuća većina tvrdi kako je Mjesna zajednica dopustila uporabu crijeva za vodu, što je od njih zatraženo. Ali komandir Petar Stantić nije došao potpisati ugovor o tome, kaže predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Donji Tavankut Dejan Lončarević. On dodaje kako će i nadalje nastojati surađivati u cilju poboljšanja uvjeta života žitelja te mjesne zajednice.

Napuštanjem sjednice zastupnici liste DSHV-a i LSV-a u Donjem Tavankutu izrazili su neslaganje s politikom aktualne većine. Nisu željeli raspravljati o minornim temama, zaključuje Tomislav Vojnić Mijatov.

Na desetoj sjednica Savjeta Mjesne zajedniceDonji Tavankut, na kojoj je prisustvovalo trinaest od petnaest njezinih članova, kao promatrač je bio i republički zastupnik Tomislav Žigmanov.

S. J.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika