Aktualno Aktualno

Uključiti se u izborni proces za EU parlament

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini održao je sjednicu Predsjedništva u utorak, 9. travnja, u Petrovaradinu, na kojoj je bilo riječi o nekoliko važnih tema među kojima su uvjeti za rad stranke te aktualni politički događaji i procesi u Srbiji, kao što su prosvjedi građana, dinamika na političkoj sceni, hrvatsko-srpski odnosi te izazovi koji u neposrednoj budućnosti predstoje za DSHV.

Svjesni svih teškoća koje donosi izgradnja šestokatnice u neposrednom susjedstvu Doma DSHV-a, Predsjedništvo je zaključilo da se trebaju nastaviti pratiti sve aktivnosti na tome planu te pružilo maksimalnu podršku poduzetim koracima i djelovanju izabranog povjerenstva na čelu s dipl. ing. Grgom Horvatskim.

Tijekom rasprave o aktualnim događanjima na srbijanskoj političkih sceni konstatirano je da je dosadašnje držanje DSHV-a bilo odgovorno i kada je u pitanju odnos prema građanskim prosvjedima i kada je riječ o preslagivanjima na političkoj sceni. DSHV je bio i ostao samostalni politički subjekt, koji autonomno djeluje posvećen boljitku Hrvata u Srbiji, zaštiti prava i artikuliranju interesa.

Na koncu, Predsjedništvo DSHV-a je pozvalo svoje članove da se maksimalno angažiraju glede upisa djece u razrede na hrvatskom i tako posvjedoče da im je stalo ne samo da se prava Hrvata ostvaruju u većem obujmu nego i da se na taj način iskaže nacionalna svijest i zauzetost za budućnost Hrvata u Srbiji.

Predsjedništvo DSHV-a je apeliralo na sve članove i simpatizere koji su državljani i Hrvatske da se uključe u izborni proces za Europski parlament, koji će biti održani 26. svibnja. Birači koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj trebaju obaviti aktivnu registraciju u konzularno-diplomatskim predstavništvima Hrvatske do 15. svibnja 2019. godine. Sudjelovanjem u izborima za Europski parlament Hrvati u Srbiji očitovat će svoju dosljednu zainteresiranost za budućnost Europske unije, zajednice država čijim odlučnim zalaganjem DSHV nastoji postati, i tako pridonijeti, vjerujemo, širenju europskih perspektiva i napretku Srbije u europskim integracijama.

Press služba DSHV-a

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika