Aktualno Aktualno

Susret Tavankućana s gradonačelnikom

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišao je u petak, 21. prosinca, sa svojim suradnicima radove na rekonstrukciji Doma kulture u Tavankutu. Čelnike grada primili su predstavnici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, na čelu s predsjednikom Tomislavom Žigmanovim, predsjednikom subotičke Podružnice DSHV-a Mirkom Ostrogoncem i vijećnicom u gradskoj Skupštini Josipom Vojnić Tunić te Mjesne zajednice Tavankut, koje je predvodio predsjednik Savjeta Tomica Vojnić Mijatov.
Radovi na rekonstrukciji Doma, koji nije bio u funkciji više od jednog desetljeća, počeli su sredinom listopada, a prema najavama gradonačelnika, njihov kraj očekuje se u svibnju sljedeće godine. Vrijednost investicije je preko 43 milijuna dinara, a uz Grad, u ovaj su projekt uključeni i Republika i Pokrajina.
Gradonačelnik je ovom prigodom podsjetio kako je prije godinu dana u Tavankutu asfaltirano nekoliko ulica, radi se i na rasvjeti, te na novom bunaru. Kako je istaknuo, Grad i država vode računa o svim svojim nacionalnim manjinama, pa tako i hrvatskoj, s čijim predstavnicima imaju dobre odnose.
Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov rekao je kako su ovi radovi rezultat dogovora koji je imao s predsjednikomSrbije Aleksandrom Vučićem koncem veljače ove godine u Beogradu.
»Moramo istaknuti da će Dom kulture u Tavankutu, koji će biti u funkciji kulturnih sadržaja, biti velika stvar za ovu lokalnu zajednicu. Imali smo određenu vrstu iskustva da je to bio jedini dom u okolici Subotice koji nije bio u funkciji. Na ovaj način ćemo moći i ljeti i zimi priređivati kulturne sadržaje te tako pridonijeti da se građani i ovdje na ravnopravan način uključuju u ono što je suvremeni izazov kada su u pitanju kulturne prakse«, rekao je Žigmanov.
Nakon obilaska Doma kulture domaćini su prvog čovjeka grada odveli i do stadiona, odnosno prostorija Nogometnog kluba Tavankut, koji, iako radi stabilno već 58 godina, ima financijskih problema koji se prije svega odnose na plaćanje struje, prijevoz igrača, te plaće trenera i službenih osoba. Prema riječima člana Upravnog odbora Kluba Pere Benčika, gradonačelnik je najavio razgovore na tu temu i obećao pomoć.
Susret s gradonačelnikom završen je u prostorijama Mjesne zajednice Tavankut gdje su mu izneseni svi ostali dugogodišnji problemi mještana ovog sela nadomak Subotice.

I. P. S.

 

Najava događaja

09.02.2019 - Gupčev bal u Tavankutu

HKPD Matija Gubec iz Tavankuta organizira XI. Gupčev bal, koji će biti održan 9. veljače, u sportskoj dvorani Osnovne škole Matija Gubec u Donjem Tavankutu. Za dobru zabavu pobrinut će se tamburaški sastav Biseri iz Subotice i klapa Levanda iz Zagreba. Cijena ulaznice, u koju su uračunati večera i konzumacija pića, je 1.800 dinara. Ulaznice za bal se mogu rezervirati do 1. veljače na broj: 064/201-5274. Početak bala je u 19 sati.

26.01.2019 - Veliko prelo u Subotici

HKC Bunjevačko kolo organizira Veliko prelo 2019. koje će biti održano u subotu, 26. siječnja, u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2.400 dinara. U cijenu je uključena večera (krumpirača....), piće tijekom večeri i za desert – fanki (krafne).

U programu će sudjelovati Veliki preljski tamburaški orkestar koji sačinjavaju ansambli Ravnica, Biseri i Ruže te članovi folklornog odjela HKC-a Bunjevačko kolo. Tijekom večeri bit će pročitana najljepša Preljska pisma a birat će se birana i najljepša prelja s pratiljama. Organizatori najavljuju i bogatu tombolu.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Uredu HKC-a Bunjevačko kolo ili na telefon: 024/55-55-89.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay