Aktualno Aktualno

Očekuje se početak nastave

Nedavno osnovani Lektorat hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu novosadskog Sveučilišta trebao bi uskoro početi s nastavnim aktivnostima. S tim u vezi, Nastavno-znanstveno vijeće Filozofskog fakulteta je nedavno usvojilo »Program za stjecanje kompetencija iz hrvatskog jezika, kulture i književnosti s metodikom rada«. U cilju usavršavanja svojih znanja, umijeća i vještina u navedenim područjima, polaznici programa bit će predmetni nastavnici, učitelji i odgojitelji koji već rade u nastavi na hrvatskom jeziku u Srbiji.

Potencijalnim polaznicima program je predstavljen u utorak u Hrvatskom nacionalnom vijeću. Program se sastoji od četiri kolegija (predmeta), a nastava će trajati godinu dana, odnosno dva semestra. Nastava ima teorijski i praktični dio, a osim na fakultetu, realizirat će i u Subotici. Nastavu će voditi lektor dr. sc. Tomislav Ćužić. Cijena programa je 35.000 dinara, a postoji mogućnost da će dio troškova polaznicima sufinancirati HNV. Planirano je da u jednoj generaciji program pohađa od sedmero do devetero polaznika.

D. B. P. / Foto: Blic


 

Najava događaja

09.02.2019 - Gupčev bal u Tavankutu

HKPD Matija Gubec iz Tavankuta organizira XI. Gupčev bal, koji će biti održan 9. veljače, u sportskoj dvorani Osnovne škole Matija Gubec u Donjem Tavankutu. Za dobru zabavu pobrinut će se tamburaški sastav Biseri iz Subotice i klapa Levanda iz Zagreba. Cijena ulaznice, u koju su uračunati večera i konzumacija pića, je 1.800 dinara. Ulaznice za bal se mogu rezervirati do 1. veljače na broj: 064/201-5274. Početak bala je u 19 sati.

26.01.2019 - Veliko prelo u Subotici

HKC Bunjevačko kolo organizira Veliko prelo 2019. koje će biti održano u subotu, 26. siječnja, u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2.400 dinara. U cijenu je uključena večera (krumpirača....), piće tijekom večeri i za desert – fanki (krafne).

U programu će sudjelovati Veliki preljski tamburaški orkestar koji sačinjavaju ansambli Ravnica, Biseri i Ruže te članovi folklornog odjela HKC-a Bunjevačko kolo. Tijekom večeri bit će pročitana najljepša Preljska pisma a birat će se birana i najljepša prelja s pratiljama. Organizatori najavljuju i bogatu tombolu.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Uredu HKC-a Bunjevačko kolo ili na telefon: 024/55-55-89.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay