Aktualno Aktualno

Nije bilo rasprave o nositelju izborne liste DSHV-a

Ovim putem nedvosmisleno demantiramo kao netočnu informaciju koju su objavili pojedini mediji na hrvatskom jeziku u svezi sjednice Odbora subotičke Podružnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, održane 7. kolovoza ove godine. Naime, Hrvatske novine Hrvatske nezavisne liste su na svojoj facebook stranici (kao i na svojoj internetskoj stranici), objavile tekst pod naslovom »Subotička podružnica DSHVa izglasovala dr. sc. Slavena Bačića za nositelja liste na izborima za Hrvatsko nacionalno vijeće«, a UN Cro-Info je na svojoj facebook stranici objavio tekst u kojem stoji kako je »donijeta jednoglasna odluka da se Vijeću Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini predloži da Slaven Bačić bude nositelj izborne liste koju će podržati DSHV na izborima za novi saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća«.

U vezi s tim dužni smo priopćiti kako na spomenutoj sjednici nije bilo rasprave o nositelju izborne liste DSHV-a, pa nije mogla biti donesena nikakva odluka niti je moglo biti nešto izglasovano. Ističemo kako prema Statutu DSHV-a takve odluke nisu u nadležnosti Odbora podružnica. Na sjednici subotičke Podružnice bilo je riječi o zamolbi Slavena Bačića koju je uputio Vijeću DSHV-a, a u usvojenom zaključku dana je načelna podrška, dok će odluku donijeti jedino mjerodavno tijelo za odlučivanje u DSHV-u – Vijeće, i to na prvoj narednoj sjednici.

Apeliramo na medije da ne donose poluprovjerene i poluistinite informacije koje unose zabunu u prostoru javnosti, što nije profesionalno načelo sredstava društvenoga priopćavanja.


Subotička podružnica DSHV-a

Mirko Ostrogonac, v. r.

Subotica, 9. 8. 2018.


 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika