Aktualno Aktualno

Žigmanov u programu Kongresa SAD »Otvoreni svijet«

Predsjednik DSHV-a u Tomislav Žigmanov u programu Kongresa SAD »Otvoreni svijet«
 
Na prijedlog Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i narodni zastupnik Tomislav Žigmanov izabran je za sudionika iz Srbije Programa »Otvoreni svijet« (www.openworld.gov). Program podržava Kongres SAD-a, a osim Žigmanova iz Srbije će sudjelovati i još devet zastupnika Narodne skupštine Republike Srbije, članova iz vladajućih i političkih stranaka koje su u oporbi. Žigmanov će službeno u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti od 30. siječnja do 8. veljače.
Program »Otvoreni svijet« namijenjen je za »vodeće državne i javne ličnosti, iznimno aktivne u svojim područjima«, a podrazumijeva relativno kratke ali intenzivne programe posjete državnim institucijama Sjedinjenih Američkih Država. Osim što se dobiva pregled svih relevantnih političkih i društvenih institucija američkoga društva, ovim desetodnevnim programom su predviđeni radni sastanci sudionika s visokim predstavnicima američke savezne vlade i vlada pojedinačnih država. Nakon boravka u Washingtonu, Tomislav Žigmanov će posjetiti i saveznu državu Ohajo i glavni grad Columbus, gdje će sudjelovati u lokalnim projektima i događanjima, a predviđeni su i sastanci s predstavnicima lokalne uprave, kulturnih i poslovnih krugova te lokalnim liderima iz zajednice.
Sudjelovanje u programu Otvoreni svijet važno je međunarodno priznanje kako za dosljednu privrženost demokraciji Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini tako i za političko djelovanje predsjednika Žigmanova.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika