Aktualno Aktualno

Nastavimo biti odvažni

»Kao što sam to rekao i na V. sjednici Vijeća Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini, temeljna poruka vodstva DSHV-a građanima hrvatske nacionalnosti na koncu 2016. godine, u ovo predblagdansko vrijeme, jest da moramo nastaviti biti odvažni u zalaganjima za ravnopravnost i dostojanstvo Hrvata u Srbiji«, izjavio je za naš tjednik predsjednik ove stranke Tomislav Žigmanov.
 
 
On je, sumirajući urađeno u ovoj i govoreći o sljedećoj godini, istaknuo kako su to vrijednosti za koje se DSHV zalagao i zalagat će se:
»Bez obzira na objektivne poteškoće, bez obzira na sadašnju, ne tako zahvalnu, poziciju u političkom polju, bez obzira na skoro svakodnevne nesporazume i napetosti u hrvatsko-srpskim odnosima, bez obzira na izloženosti opasnostima i rizicima Hrvati u Vojvodini, to jest Srbiji, a napose članovi i vodstvo DSHV-a moraju hrabro i odlučno biti posvećeni artikulaciji vlastitih interesa, kao i ostvarivanju i uživanju zakonom zagarantiranih prava, osobito onih koji spadaju u područje manjinskih, kao što su informiranje i obrazovanje na hrvatskome, zatim njegovanje i razvoj vlastite kulture te koristiti pravo na službenu uporabu hrvatskoga jezika i latiničnog pisma. Samo dosljedno držanje spram tako određenih ciljeva u politici, koji usto počiva na temeljnim vrijednostima, kao što su istina, pravda, jednakost i, kao što sam već napomenuo, odvažno zalaganje za ostvarenje istih jest ono što može biti časni zalog naše budućnosti. Neka nam se onda takve želje i nastavljaju ostvarivati tijekom 2017.«
H. R.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika