Kultura Kultura

Pobjeda sastava Trinity

Pobjednik jubilarnog izdanja ove manifestacije je Vokalno-instrumentalni sastav Trinity iz Čepina kraj Osijeka s pjesmom Trag. Ovo im je, nakon lanjskog uspjeha, druga pobjeda na subotičkom festivalu
 
Pod sloganom Snagom ljubavi, u nedjelju je u sportskoj dvorani Tehničke škole u Subotici održan deseti po redu Festival hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest. Pobjednik jubilarnog izdanja ove manifestacije, koji je odlučen glasovima samih sudionika, je Vokalno-instrumentalni sastav Trinity iz Čepina kraj Osijeka, s pjesmom Trag. Ovo im je, nakon lanjskog uspjeha, druga pobjeda na subotičkom festivalu. 
»Poruka naše pjesme je da je u Božjem planu zapisano svačije ime i da to ništa ne može obrisati. Mlade privlači slaviti Gospodina putem ovakve, moderne glazbe. Hvala svima koji su nas došli slušati i podržati, u Subotici se osjećamo kao kod kuće«, izjavila je nakon festivala Marina Hojsak, pjevačica u sastavu Trinity koja je primila glavnu nagradu – statuu od stakla s festivalskim logom.
 
 
Nagrada žirija i najbolji tekst
Nagradu stručnog žirija dobio je Marko Milas iz Čepina, koji je izveo pjesmu Moj Gospode. »Prije sam nastupao kao član sastava Trinity, a ovo mi je prvi puta da nastupam kao solist. Jako sam sretan. Prvi sam puta u Subotici, jako mi se svidio festival, ali i grad i ovdašnji ljudi«, kaže Milas.  
Nagradu za najbolji tekst dobila je Ana Ostojić iz Zagreba koja potpisuje stihove numere Rastimo u ljubavi, a koju je izveo sastav Anima Una iz Zagreba. Nagrada koju dodjeljuju štićenici Humanitarno-terapijske zajednice Hosana pripala je Mariji Kovač iz Subotice koja je nastupila s pjesmom Ljubim Te do kraja beskraja. 
Na festivalu je izvedeno petnaest pjesama, od na natječaj pristiglih 28. Osim spomenutih izvođača nastupili su i: Ana Ivanković Radak (Subotica), Tamara Babić (Subotica), Miljana (Subotica), vlč. Anđelko Cindori (Čepin-Osijek), Unitas (Osijek), Imakulata (Gromiljak-Sarajevo), Novo Nebo (Zenica), Antonija Odeljan (Zagreb), Matheus (Bizovac-Osijek), sestre Grubišić (Dugo Selo-Zagreb) i Jelena Barić (Tugare-Omiš). 
 
Davor Bašić Palković
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika