Aktualno Aktualno

Izvješće o radu za 2014. godinu

IV. redovita sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini održana je u petak, 9. siječnja, u glavnom uredu stranke u Subotici. 
Na početku sjednice predsjednik DSHV-a, Petar Kuntić, podnio je Izvješće o radu u DSHV-u za 2014. godinu, koje je bilo fokusirano na rezultate izvanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji te gubitak parlamentarnog statusa DSHV-a i izbore za novi saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća te pobjede Hrvatske liste dr. Slaven Bačić, čiji je stožer činio upravo Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.
Vijećnici su potom usvojili Plan aktivnosti za 2015. godinu s naglaskom na izborima u svim mjesnim organizacijama DSHV-a zakazanim za četvrti kvartal tekuće godine.
 
Vijećnici su prihvatili Izvješće o materijalno-financijskom poslovanju u 2014. godini, koje je podnijela glavna knjigovođa DSHV-a, te donijelo Plan prihoda i rashoda u 2015. godini prilagođen novim uvjetima poslovanja usljed smanjenja prihoda zbog gubitka statusa parlamentarne stranke.
Na IV. redovitoj sjednici vijećnici DSHV-a su većinom glasova raspustili mjesne oraganizacije Bezdan i Vrdnik.
Vijećnici DSHV podržali su organizacijski odbor VIII. Prela mladeži i njihovo nastojanje za organiziranje prela ali, kao i prošle godine, usljed izrazito smanjenog priliva financijskih sredstava DSHV nije u mogućnosti pružiti financijsku potporu ovoj manifestaciji mladih.
Na kraju sjednice predsjednik DSHV-a pozvao je vijećnike DSHV-a na povećano angažiranje glede II. kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske, da iziđu na izbore i podrže predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika