Aktualno Aktualno

Rebalansirani proračuni HNV-a i Hrvatske riječi

 
Rebalans financijskog plana Hrvatskog nacionalnog vijeća za 2014. godinu, rebalans plana NIU Hrvatska riječ i plan rada ove ustanove za 2015. godinu, te usvajanje Poslovnika o radu HNV-a, bile su glavne točke 3. redovite sjednice HNV održane 29. prosinca.
 
 
 
Povećani prihodi
 
 
Prihodi proračuna Hrvatskog nacionalnog vijeća uvećani su u 2014. godini za skoro tri milijuna dinara, te ukupni proračun na koncu iznosi 23.746.575 dinara. Ovo povećanje prihoda bio je i razlog zbog kojeg je trebalo rebalansirati prvobitno planirani proračun. »Prihodovna strana proračuna HNV-a uvećana je za 1.408.670 dinara, a u najvećoj mjeri to je posljedica izvanredne donacije s razine APV-a. Uvećana je i pozicija koja se tiče prihoda od donacija za oko 1.621.000 dinara koje su doznačavane izravno za realizaciju određenih projekata i aktivnosti unutar hrvatske zajednice u ovoj godini. Također, unutar proračuna promijenjena su sredstava na pojedinim pozicijama, ne u značajnoj mjeri nego kao vid usklađivanja s onim što nam je realizacija proračuna ove godine donijela«, kazao je Darko Sarić Lukendić, predsjednik Izvršnog odbora HNV-a. 
On dodaje da osim proračunskih sredstava s razine Republike, Pokrajine i lokalne samouprave, proračun uključuje i 47.000 eura deviznih donacija od kojih su najveći dio, 30.000 eura, bila namjenska donacija za kupnju drugog dijela kuće u Ulici Laze Mamužića. Preostalih 17.000 eura je bila donacija za pokriće troškova izrade prijevoda udžbenika što su troškovi još iz prethodnih godina ali su ove godine doznačeni kao vid financijske donacije.
 
S.M.
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika