Aktualno Aktualno

Više novca za dodatne aktivnosti

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata do kraja ove godine preselit će se u vlastite prostorije u ulici Age Mamužića 22, čime će trajno biti rješeno pitanje sjedišta ove institucije koja se trenutačno nalazi u zakupljenom prostoru. Nove prostorije su u desnom krilu zgrade u kojoj je smješteno Hrvatsko nacionalno vijeće, a od ponedjeljka će započeti njihova adaptacija. Naime, nakons provedenog postupka javne nabave, potpisan je ugovor s najpovoljnijim izvođačem Expres-servisom d.o.o. iz Subotice, a radovi na adaptaciji i uređenju obuhvatit će postavljanje vodovodnih, kanalizacijskih, grejnih i klimatizacijskih sistema, kao i građavinsko-zanatske radove poput bravarskih, stolarskih, ličilačkih, keramičarskih, itd. 
 
 
U vlastitom prostoru
 
 
Prema riječima Ljiljane Dulić Mészáros, administativno-poslovne tajnice u Zavodu, površine novog i sadašnjeg postora približno su jednake, te će djelatnici za svoj rad, projekte i aktivnosti također imati tri prostorije, no ovdje je i podrumski prostor za čiju adaptaciju i renoviranje za sada nisu osigurana sredstva. »Osobno se veselim da idemo u naš prostor i da ga možemo prilagoditi vlastitim potrebama«, kaže Ljiljana Dulić Mészáros.
Podsjetimo, Hrvatsko nacionalno vijeće je koncem 2013. godine kupilo drugi dio kuće u kojoj se nalazi sjedište ove institucije, s ciljem da se nakon preuređenja trajno riješi pitanje smještaja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. U sufinanciranju kupovine dijela objekta sudjelovali su Grad Zagreb i Vlada Republike Hrvatske sa po 30.000 eura, a Pokrajina je tom prigodom najavila financijsko sudjelovanje u uređenju i privođenju namjeni ovih prostorija. 
 
S.M.
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika