Aktualno Aktualno

Biramo između 19 lista

U nedjelju 16. ožujka u Srbiji će biti održani izvanredni parlamentarni izbori. Glasovanje na biračkom mjestu je moguće samo ako birač pruži na uvid biračkom odboru važeću osobnu iskaznicu, putovnicu ili vozačku dozvolu, u kojima je jedinstven matični broj građana, a može glasovati i ukoliko nema obavijest o danu i vremenu održavanja izbora, koje je trebao dobiti na kućnu adresu. 
Građanima će biti obilježen prst sprejem od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, vidljivog pod posebnom svjetlošću UV lampe, a oni koji se u momentu zatvaranja biračkih mjesta 16. ožujka u 20 sati zateknu na biralištima, bit će omogućeno da glasuju. Birački listić bit će svijetlo plave boje, na A4 formatu, a kontrolni svijetlo ljubičaste boje. 
 
 
Na zbirnom izbornom listiću je 19 lista stranaka, koalicija i skupina građana. Prva je koalicija okupljena oko SNS-a, druga koalicija SPS-PUPS-JS, zatim Demokratska stranka Srbije treća, LDP je četvrti, SVM peti, SRS šesta, a URS sedmi. Pod rednim brojem osam bit će lista »Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju«, deveta će biti lista »Dveri – Boško Obradović«, a deseta lista SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin. 
Na zbirnoj izbornoj listi 11. mjesto imat će koalicijska lista Boris Tadić – Nova demokratska stranka – Zeleni, LSV – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. će biti lista »Treća Srbija«. Pod rednim brojem 13 bit će »Crnogorska partija – Josip Broz«, a 14 »Lista nacionalnih zajednica – Emir Elfić«. 
Pod rednim brojem 15 nalazit će se lista »Dosta je bilo - Saša Radulović«, 16. će biti »Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS - SDS)«, 17. »Patriotski front – Dr Borislav Pelević«,18. »Ruska stranka – Slobodan Nikolić«, a lista »Partije za demokratsko djelovanje – Riza Halimi« bit će posljednja na zbirnom izbornom listiću.
 
H. R. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika