Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Uspješno dvogodišnje razdoblje

U Somboru je u prošli petak, sedmog veljače, održana redovita Skupština Podružnice DSHV-a Sombor. Sjednici koja je održana u velikoj dvorani Gradske kuće nazočilo je 57 izaslanika mjesnih organizacija Podružnice DSHV-a Sombor, a Skupštini su nazočili i predsjednik DSHV-a Petar Kuntić i predsjednik subotičke Podružnice Martin Bačić. Na Skupštini je usvojeno izvješće o radu i plan za predstojeće razdoblje.
Kako se čulo prilikom podnošenja izvješća o radu, Podružnica Sombor je u protekle dvije godine ostvarila značajne rezultate glede činjenice da su sva tri kandidata ove stranke na lokalnim izborima (na listi DS-a) izabrani za vijećnike Skupštine Grada Sombora.
 
 
U međuvremenu Snežana Periškić je imanovana na mjesto vijećnice Gradskog vijeća, a u redovima gradskih vijećnika ostali su Adam Tubić i Mata Matarić, koji je i pokrajinski zastupnik, član dvaju odbora pokrajinske Skupštine, član Savjeta za nacionalne zajednice i potpredsjednik Programskog vijeća RTV-a. Čanovi DSHV-a su u šest skupštinskih odbora, dok je Zoran Čota predsjednik Savjeta za nacionalne zajednice, Mata Matarić je predsjednik UO Fonda za razvoj poljoprivrede, a u tri upravna odbora i dva nadzorna odbora javnih poduzeća također su članovi DSHV-a. »Mislimo da smo, kao druga po veličini podružnica, što se tiče zastupljenosti kadrova nakon posljednjih izbora, najjača podružnica. Ovdje treba dodati kako je član Podružnice Sombor Ivan Karan, drugi mandat ravnatelj NIU 'Hrvatska riječ'«, rekao je podnoseći izvješće o dvogodišnjem radu Podružnice njen predsjednik Mata Matarić. On je dodao kako veliki problem u funkcioniranju i komunikaciji predstavlja to što je u Somboru, po odluci Vijeća, ukinuto plaćanje namještenika u uredu. 
 
Zlata Vasiljević
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika