Aktualno Aktualno

Unatoč problemima povećana gledanost i slušanost

Rođendanska proslava počela je jutarnjim programom u kojem su gledatelji upoznati s uvjetima rada i segmentima proizvodnje programa, a sve je počelo prije 64 godine, 29. studenoga na valovima Radio Novog Sada kada je prvi put emitiran program na pet jezika, koji je trajao je 12 sati. Poslije 26 godina, 1965., nastala je i Televizija Novi Sad. Tim je povodom prošloga petka održana svečanost na kojoj je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Srđan Mihajlović kazao kako je i pokraj brojnih problema godina iza RTV-a bila uspješna, a gledanost u Vojvodini, Srbiji i regiji povećana, kao i slušanost i posjećenost internet portala. »Pokrenuli smo proces restruktuiranja, definirali strategiju do 2017., a u godini koja dolazi ući ćemo u jedan težak proces u kome ćemo unijeti u kuću ono što mislim da je najvažnije, a to je kapacitet za promjene. Bitno je ne začahuriti se i biti spreman za promjene, ali i dalje biti u funkciji onih zbog kojih postojimo – gledatelja i slušatelja.«
 
 
Mihajlović je svim zaposlenima u Radio-televiziji Vojvodine zahvalio na potpori, trudu i zalaganju u godini koja je za ovaj javni servis možda bila i najteža. 
Na svečanosti su uručena priznanja najuspješnijim televizijskim radnicima u prethodnoj godini. Laureat ovogodišnje ugledne nagrade Radio-televizije Vojvodine, koja se dodjeljuje 7. put, za cjelokupno autorsko djelo u području televizijskog novinarstva je Mihal Ramač, novinar i televizijski autor, a godišnja nagrada kuće otišla je u ruke 17 zaposlenih koji su se istaknuli u stvaranju i emitiranju radijskog i televizijskog programa. 
Proslavi rođendana RTV-a nazočio je veliki broj poštovalaca rada ove kuće, a uime HNV-a na proslavi su bili Darko Sarić Lukendić i Ankica Jukić-Mandić.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika