Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Unapređivanje i razvoj odgoja i obrazovanja

Mali Lošinj je bio domaćin stručnog skupa koji Agencija za odgoj i obrazovanje iz Zagreba već tradicionalno svake godine organizira prvog tjedna u srpnju za odgojitelje, učitelje i nastavnike, pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenike i Hrvate u BiH. Ovogodišnji stručni skup održan je od 1. do 6. srpnja, a sudjelovalo je sedamdesetak sudionika iz Australije, Austrije, BiH, Crne Gore, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švedske i naravno Srbije (Vojvodine). Odlazak trinaestero sudionika iz Vojvodine financiralo je Hrvatsko nacionalno vijeće.
 
 
 
Na ovogodišnjem stručnom skupu u Malom Lošinju predavači i voditelji radionica bili su sveučilišni profesori (dr. sc. Evelina Rudan i doc. dr. sc. Božo Skoko), učitelji i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola (Teana Tomažin, Marko Karčić, Ivana Glibota), te savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje (mr. sc. Inga Seme-Stojnović, mr. sc. Gordana Barudžija, Gordana Cecić-Sule, Zvjezdana Prohaska), a posebice ističemo suradnju s Folklornim ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, čiji su članovi sudionike stručnog skupa strpljivo učili hrvatskim plesovima. 
Jednako tako, ove se godine Mali Lošinj pokazao izvrsnim gradom-domaćinom skupa, pa su tako Srednja škola Ambroza Haračića i Dječji vrtić »Cvrčak«, kao i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja sudjelovali u programu skupa. Terenska nastava ostvarena je posjetom Osoru, Valunu i Cresu. Voditeljica cjelokupnog programa stručnog usavršavanja bila je pomoćnica ravnatelja Agencije Tihana Radojčić.
 
 
B.I.
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika