Intervju Intervju

Moramo pojačati rad na sebi

Uspješni gospodarstvenik, istaknuti član hrvatske nacionalne zajednice u Vojvodini, pedesetsedmogodišnji Stanko Krstin, podrijetlom je iz Sonte. Završio je višu ekonomsku školu, govori engleski i njemački jezik. Radio je u tvrtkama »Hipol« u Odžacima i »Hicoop« u Novom Sadu na poslovima vanjske trgovine, a 1996. godine osniva privatno poduzeće »Pre-Print«, koje se bavi grafičkom djelatnošću, uvozom i distribucijom repromaterijala za grafičku industriju, dizajnom i pripremom tiska i tehničkom podrškom u fleksografskom tisku. Upošljava 11 radnika. Aktualni je predsjednik Unije poslodavaca Vojvodine i zamjenik predsjednika Unije poslodavaca Srbije, član Pokrajinskog socijalno-ekonomskog savjeta, te osnivač i predsjednik Udruženja građana za borbu protiv mita i korupcije INS-a Novi Sad. Vijećnik je Hrvatskog nacionalnog vijeća u aktualnom sazivu, član Odbora za promicanje gospodarske suradnje pri HNV-u, član je i predsjednik Nadzornog odbora HKPD-a »Stanislav Preprek« iz Novog Sada, te član KPZH »Šokadija« iz Sonte od osnutka ove institucije.

 

 

 

HR: Dugogodišnji ste gospodarstvenik, u ovom mandatu i predsjednik Unije poslodavaca Vojvodine. Koje su vaše zadaće, vezane uz ovu dužnost?
 
Na dužnosti predsjednika Unije poslodavaca Vojvodine sam od svibnja 2011. godine. I sam sam poslodavac, pa u tom svojstvu najbolje razumijem taj svijet. Članovi Unije su poglavito vlasnici malih i srednjih poduzeća, koji traže načine za zaštitu svojih interesa. Kao predsjednik ove institucije obilazim poslodavce po cijeloj Vojvodini. Organizirali smo mnoge tribine skupa s Nacionalnom službom za zapošljavanje, Gospodarstvenom komorom Vojvodine i lokalnim upravama. Cilj nam je sagledavanje osnovnih problema u lokalu i ispomoć u njihovom rješavanju. Kroz Uniju poslodavaca Vojvodine članovi smo i Unije poslodavaca Srbije. Kroz ove institucije razgovaramo i s vlastima pokrajine i republike. Tako na svaka tri mjeseca imamo sastanke s ministrom Mlađanom Dinkićem. Mi gospodarstvenici iznosimo svoje probleme, a ministarstvo ih pokušava riješiti. Isto tako, kroz pokrajinsku Uniju poslodavaca razgovaramo s Vladom Vojvodine. Razvijamo i socijalni dijalog u okviru Pokrajinskog socijalno-ekonomskog savjeta, kojega tvore predstavnici vlasti, sindikata i Unije poslodavaca. Na lokalnoj razini razgovaramo o problemima koji opterećuju lokalnu zajednicu. 
 
Ivan Andrašić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika