Širom Vojvodine Širom Vojvodine

Zahvala na prijateljstvu i suradnji

 

 
Svečanim prijamom za predstavnike hrvatske zajednice u Vojvodini, organiziranim u prostoru njezine rezidencije, generalna konzulica RH u Subotici Ljerka Alajbeg i konzul savjetnik Ante Franjić obilježili su prestanak svojih diplomatskih mandata na sjeveru Bačke.
 
 
 
 
 
»Uopće, riječ rastanak je tužna riječ, Ante i ja smo tužni i žalosni što se rastajemo, a istovremeno smo sretni i zadovoljni što smo imali prilike posljednjih pet godina se družiti, surađivati i na koncu, što se vraćamo u svoju domovinu. A vi, svi koji ste nam bili prijatelji, koji ste bili naši suradnici i naši najbliži iz hrvatske zajednice na ovim prostorima i koji ste nas uvijek srdačno primali, svima vama zahvaljujemo na prijateljstvu, na suradnji, na toplini i ja bih rekla, i na ljubavi, I jako nam je važno da smo osjetili te vibracije i ljubav u našoj suradnji. Odlazimo dalje, svaki na svoje poslove, ali svi vi i mnogo širi krug ljudi ostat ćete nam u trajnom sjećanju, ostat ćete nam prijatelji, dio nas i mi smo vam uvijek na raspolaganju u Zagrebu ili bilo kojem drugom mjestu gdje ćemo biti u smislu daljnje suradnje i potpore u realiziranju onoga cilja kojemu smo ovdje bili posvećeni. A taj cilj je bio učiniti sve što je moguće da bi hrvatska zajednica opstala, da bi se razvijala, da bi došla do svojih prava i iskoristila one mogućnosti koje još uvijek nije iskoristila i da bi ova vaša predivna baština bila sačuvana. To je naša zajednička baština na koju smo ponosni i trebamo je čuvati kao zjenicu oka svoga«, rekla je u oproštajnom govoru generalna konzulica Republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg.
Domjenak je okupio veliki broj uzvanika iz redova hrvatske zajednice, a prigodnim govorima domaćinima su se obratili pokrajinski zastupnik DSHV-a Mata Matarić i ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov.   
 
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika