Sport i zabava Sport i zabava

Povijesna sezona

Zahvaljujući neodlučenom rezultatu protiv »Elektrovojvodine«, u posljednjem kolu Gradske nogometne lige Subotice, nogometaši NK »Zrinjski 1932« uspjeli su izbjeći posljednje mjesto u debitantskoj sezoni općinskog natjecanja. Unatoč slabijem natjecateljskom rezultatu, ova sezona će svakako ući u povijest kluba kao prva nakon reosnivanja i ponovnog »povratka u život« momčadi koja se na ovim prostorima natjecala još prije Drugog svjetskog rata.

 

 

»Momčad zbilja krasi veliko prijateljstvo i sloga, zahvaljujući kojoj smo istrajali tijekom cijele sezone i utrli put novom životu našeg kluba osnovanog daleke 1932. godine. I pored slabijih rezultata nikada nije došlo do bilo kakvih svađa i rasprava, nego je tijekom cijeloga ligaškog natjecanja vladao pozitivan odnos i pravi sportski duh. Nažalost, nedostatak natjecateljskog iskustva većeg dijela momčadi stajao nas je nekoliko propuštenih pobjeda i boljih rezultata, zahvaljujući kojima, zasigurno, ne bismo završili na pretposljednjem mjestu prvenstvene tablice. Najbolji primjer je naše nedavno gostovanje u Bačkom Dušanovu, protiv 'Hajduka', gdje smo do 75. minute imali vodstvo od 3-1 i na koncu bili poraženi 4-3, a slično je bilo i protiv Đurđina u porazu 3-5. No, sve je to dobra škola i veliko igračko iskustvo, zahvaljujući kojem bismo u novoj sezoni trebali biti bolji i rezultatski uspješniji.« rekao je Mario Horvacki, nogometa[ NK Zrinsjki 1932.

 

 
Bela Temunović, predsjednik NK »Zrinjski 1932«
»Iskreno govoreći, od samoga starta prvenstva bilo je, organizacijski gledano, teško s određenim problemima, ali smo ipak uspjeli sve prebroditi i bez dugova okončati prvenstvo u Gradskoj nogometnoj ligi. Zahvaljujući članarinama i donatorskoj pomoći prijatelja kluba, podmirene su sve financijske obveze, jer svaki odigrani susret, osobito na domaćem terenu, iziskuje namirivanje određenih troškova bez kojih je nemoguće organizirati utakmicu. Što se tiče rezultata, vodstvo kluba je očekivalo bolji rezultat, osobito nakon jesenskog dijela kada je momčad imala10 bodova, ali imali smo određenih rezultatskih pehova i propuštenih prilika, pa je na koncu najvažnije kako smo izbjegli plasman na posljednje mjesto. U pitanju je neiskustvo momčadi, što je u ovakvim uvjetima donekle očekivano, ali vjerujem kako ćemo već u sljedećoj natjecateljskoj sezoni napraviti znatno bolji rezultat.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika