Aktualno Aktualno

Na svim razinama u koaliciji s DS-om

 

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) kao sigurnog partnera na izborima vidi Demokratsku stranku (DS) jer je, kako ocjenjuju u DSHV-u, ova stranka njihov najstabilniji partner i jamac ostvarenja zajedničkih planova i ciljeva, istaknuto je, među ostalim, na izbornim konvencijama u Žedniku i Đurđinu, održanim 12. travnja. Tom je prilikom predstavljena izborna koalicija DSHV-DS-SDPS.

 

 

 

Sigurne glasove vojvođanskih Hrvata demokratskoj opciji na prethodnim izborima, koje je većinom osigurao DSHV, donijela je izborna platforma koja je počivala na ideji europske Srbije, rekao je, među ostalim, predsjednik DSHV-a Petar Kuntić.
»DSHV je pridonio normalizaciji odnosa između Hrvatske i Srbije nakon rata. O tomu govori osnivanje hrvatskih medija i ustanova, kao i nastava na hrvatskom jeziku u školama što je veliki iskorak, no to ne znači da Hrvati problema nemaju. Kao proeuropski i prodemokratski orijentirana stranka, DSHV se opredijelio za ulazak u koaliciju 'Izbor za bolji život - Boris Tadić'. Ovo je prvi put da DSHV na svim razinama ulazi u koalicije. Potrebna nam je stabilna demokracija, što znači bolji život svih građana, a to jedino može ostvariti ova koalicija. Hrvati u Vojvodini žele sudjelovati u političkom i društvenom životu i pri tomu sačuvati vlastitu nacionalnu osobitost«, rekao je Kuntić te je također podsjetio da se od listopadskih promjena u Srbiji promijenio i odnos prema Hrvatima i njihovom položaju u društvenom i političkom životu.
 
S.J. i V.K.
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika