Aktualno Aktualno

Debo četvrtak u DSHV-u

 

Ove godine kalendarski nešto ranije tradicionalni Debo četvrtak u Domu DSHV-a u Subotici organiziran je 16. veljače, okupivši brojne članove, simpatizere i prijatelje najveće stranke vojvođanskih Hrvata.
 
 
 
 
 
 
 
Uz ukusne fanke i prigodno osvježenje sjedište stranke je posljednjeg četvrtka pred korizmu bilo ispunjeno simpatizerima i prijateljima najveće stranke vojvođanskih Hrvata
Ove godine kalendarski nešto ranije tradicionalni Debo četvrtak u Domu DSHV-a u Subotici organiziran je 16. veljače, okupivši brojne članove, simpatizere i prijatelje najveće stranke vojvođanskih Hrvata. Posljednjeg četvrtka pred početak korizme, prema običajima ovdašnjeg hrvatskog življa trebalo bi jesti devet puta i popuniti stas, što je prema starovremenskim mjerilima bilo znak dobrog zdravlja. 
U duhu »pojačane ishrane« domaćini ove lijepe tradicijske manifestacije i ove su godine pripremili 2.000 ukusnih, domaćih fanaka za brojne goste, pa je svatko po volji mogao uživati u jednoj od glasovitijih delicija s našeg podneblja. Uz bogat izbor napitaka i dobru zabavnu glazbu, koja je u pozadini davala tihi štimung ugodnom ozračju, Debo četvrtak je još jednom uspio u potpunosti ispuniti svoju svrhu i tradicijsku namjenu.
»Nastavljamo tradiciju organiziranja Debelog četvrtka u prostorijama središnjeg ureda naše stranke i ovoga puta smo ugostili više stotina naših članova, simpatizera i prijatelja, da bismo se družili i, obilježavajući ovaj običaj bačkih bunjevačkih Hrvata, podigli naše odnose i suradnju na još veću razinu. Naravno, ne mogu se uspoređivati nekadašnja vremena iz kojih je potekao ovaj običaj s ovim današnjim u kojima živimo, ali sve ono što je lijepo i na diku našega roda treba njegovati kao svojevrsni putokaz budućim generacijama da u eri masovne kompjutorizacije ne bismo zaboravili svoje korijene i vrijeme u kojima je nastajala hrvatska manjinska zajednica na ovim prostorima«, rekao je predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, koji je sve goste dočekao na ulazu u sjedište stranke.
Generalna konzulica RH u Subotici Ljerka Alajbeg i subotički gradonačelnik Saša Vučinić prigodnim govorima su pozdravili sve nazočne.
 
 
 
    
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika