Beogradska nadbiskupija obilježila Godinu zajedništva i 100. godišnjicu od završetka Prvog svjetskog rata
Mi moramo stalno čistiti naše uspomene na prošlost kako bismo bolje upoznali istinu. Ali mi i teške trenutke prošlosti možemo preobraziti samo ako nakon spoznaje istine praštamo jedni drugima i započnemo novi život, kazao je mons. Hočevar
U Šibeniku održana 2. sjednica Savjeta hrvatske Vlade za Hrvate izvan Hrvatske
Nakon 20 godina obećanja vide se pozitivni pomaci, kao što je najavljeno olakšanje stjecanja hrvatskog državljanstva te sve veći broj programa namijenjenih Hrvatima izvan domovine
Predizborne poteškoće u procesu izbora 4. saziva HNV-a
Zamjerke su se odnosile na složenost procedure i administrativne poteškoće, posebno u pogledu upisa u poseban birački popis a zatim i u pogledu organiziranja ovjere potpisa kod javnih bilježnika
Proslavlja sv. Dimitrija u znaku 10. obljetnice od ponovne uspostave Srijemske biskupije
Kao što je sveti Dimitrije ostao uz svoj narod i podnio mučeništvo, tako bismo i mi kao narod trebali misliti dugoročnije i ne samo gledati na ono što ovog trenutka odgovara, kazao je krčki biskup Ivica Petanjak
Izbori za HNV bit će održani 4. studenoga u Beogradu
Sudeći po odnosu snaga, odnosno ogromnoj dominaciji elektora okupljenih oko platforme HRvati ZAjedno (95 posto od ukupnog broja), čini se da će ovo biti uvjerljivo najmanje uzbudljivi izbori za HNV
U Petrovaradinu i Novom Sadu, svečano obilježen praznik hrvatske zajednice u Srbiji
Vaša zajednica je iznimno važna i to nije samo politička fraza, to je naše iskreno opredjeljenje, izraz demokratičnosti društva u kojem živimo i izraz poštovanja prema nacionalnim manjinama, poručio je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović
Okrugli stol »Ustavni okvir za zaštitu i unapređenje prava pripadnika nacionalnih manjina«
Ustavi europskih zemalja imaju po pedeset članaka i zato su veoma izdržljivi i dugotrajni * Uvesti politiku integracije u najviši pravni akt Srbije * Nacionalne manjine obuhvatiti ustavnim ili okvirnim zakonom