Kolumne Kolumne

Deset godina

Deset godina

20.12.2012

Uvodni komentar

Prisutne su u literaturi i uopće u javnosti različite pretpostavke o tome što je to nacionalni identitet. Uobičajeno se smatra da izraženiji nacionalni identitet pridonosi pozitivnijem vrednovanju vlastite grupe... J.D.

Više nismo »nova« manjina

Više nismo »nova« manjina

13.12.2012

Tjedni uvodni komentar

Danas se u Subotici svečano obilježava deseta obljetnica osnutka Hrvatskog nacionalnog vijeća, najvišeg zastupničkog tijela Hrvata u Republici Srbiji. J.D.

Očekivano i zabrinjavajuće

Očekivano i zabrinjavajuće

06.12.2012

Uvodni komentar

U Srbiji danas živi gotovo 13.000 Hrvata manje nego 2002. godine, pokazuju podaci s popisa stanovnika 2011. godine J.D.

Slike i prilike

Slike i prilike

29.11.2012

Uvodni komentar

Vojvođanska skupština je od petka do petka bila pravo »poprište« događanja, sastanaka i konferencija vezanih izravno ili posredno uz nacionalne manjine u Vojvodini. J.D.

Odnosi

Odnosi

22.11.2012

Uvodni komentar

Prošloga je petka glavna vijest u hrvatskim i srbijanskim medijima bila oslobađajuća haška presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču... Z.S.

Svjesni tradicijskog bogatstva

Svjesni tradicijskog bogatstva

15.11.2012

Uvodni komentar

Znamo se diviti raznim narodnim tradicijskim običajima koji su poznati u svijetu, primjerice, najvećem karnevalu na kugli zemaljskoj koji se održava u Rio de Janeirou prije uskršnjeg posta... Z.S.

Doprinos dijalogu

Doprinos dijalogu

08.11.2012

Uvodni komentar

Kako je i najavio na sjednici Skupštine Grada Subotice, Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Subotici preispitao je Zakon o nacionalnim vijećima nacionalnih manjina. J.D.

Najava događaja

10.07.2020 - Izložba Cilike Dulić Kasibe u Subotici

HLU Croart iz Subotice organizira izložbu slika Cilike Dulić Kasibe u povodu 60 godina njezinog umjetničkog rada i 88 godina života. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 6. srpnja, u izložbenoj galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici, s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović. Izložena djela moći će se pogledati do 19. srpnja 2020. godine.


 

  • Doček NS2020
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay