Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Subotički i segedinski
parlament zajedno

Izaslanstvo grada Segedina je 2. i 3. travnja u službenom posjetu Subotici a predvodit će ga segedinski gradonačelnik dr. Lászlo Botka. Prema programu posjeta, danas će se u Velikoj vijećnici Gradske kuće održati zajednička sjednica subotičkog i segedinskog parlamenta, zatim će uslijediti posjeti Gradskom muzeju, Narodnom kazalištu, Filološkoj gimnaziji »Dezső Kosztolányi« i Subotičkoj bolnici, a bit će upriličen i susret s gospodarstvenicima Segedina. U subotu će u kongresnoj dvorani Male gostione biti prezentiran projekt za razvoj grada s početkom u 10 sati.

Koncert
Subotičke filharmonije

U ponedjeljak 29. ožujka održan je u subotičkoj Velikoj vijećnici koncert Subotičke filharmonije pod ravnateljstvom Berislava Skenderovića. Na repertoaru su bile skladbe W. A. Mozarta (uvertira za operu »Čarobna frula«, koncert za klarinet i orkestar u A-duru) te Johannesa Brahmsa (Simfonija br. 2 u D-duru). Solist je bio mladi klarinetist iz Novog Sada -Aleksandar Tasić, diplomac Glazbene akademije u Novom Sadu, inače član puhačkog kvinteta »Sinergia 5« i solo-klarinetist Komorne opere »Madlenianum« iz Zemuna, te istodobno solo-klarinetist »Vojvođanskih simfoničara«. Kao uobičajeni gosti (odomaćeni u nastupima Subotičke filharmonije) nastupili su i drugi glazbenici-članovi »Vojvođanskih filharmoničara«, među kojima bi smo osobito istakli vrsne dionice flautistkinje Laure Lévay.

Novi TV divani

TV divani emitiraju se u nedjelju 4. travnja na drugom programu Televizije Novi Sad s početkom u 18.30.
    Iz sadržaja emisije: novi vandalizmi na Kerskom groblju u Subotici, državno priz-nanje Biskupske klasične gimnazije, godišnje skupštine HUK »Lajčo Budanović« u Maloj Bosni i HKPD »Matija Gubec« u Rumi, predstavljanje romana Ante Vukova »Kuća porculanske lutke«, uskrsna izložba HKC »Bunjevačko kolo« iz Subotice i HKPD »Matija Gubec« iz Tavankuta i  susret žena koje prave božićne kolače »božićnjake«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika