Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sport akutalne vijesti

Odbojka
Poraz u polufinalu kupa
 
Odbojkašice Spartaka nisu se uspjele plasirati u finale Kupa Srbije. Na finalnom turniru u Obrenovcu zaustavile su ih braniteljice naslova iz ekipe Poštar 064 (3-1), koje su i ove sezone uspjele obraniti titulu nacionalnog kupa.
Spartak Azotara: Bokan 12p, Kmezić, Memišević - libero, Nikić 8p, Stojanović 5p, Helić, Medić 16p, Sonja Klisura 2p, Češljar 1p, Matić, Šimić 2p i Sara Klisura 6p.
 
Nogomet
Pobjeda na startu
 
Na otvaranju proljetnog dijela sezone momčad Spartak Zlatibor vode zabilježila je minimalnu pobjedu (1-0) protiv Voždovca (Beograd) i zadržala bodovnu razliku u odnosu na momčadi s kojima pretendira na plasman u Prvu ligu. Strijelac jedinog gola bio je Mijić u 46. minuti susreta.
Spartak Zlatibor voda: Stojanović, Glogovac, Šarac, Milanković, Oletu, Popović, Mijić (Nosković), Torbica, Janjuš, Veselinov (Jovetić), Fabinjo (Marinković).
Košarka
Pobjede košarkaša i košarkašica Spartaka
 
Uvjerljivom igrom na domaćem parketu košarkaši Spartaka slavili su protiv momčadi Sveti Đorđe (80-68) u 19. kolu Srpske lige, grupa Vojvodina.
 
Spartak: Đekić, Zorić 11, Prlja 2, Šefčić, Stojanović 11, Pot, Kuntić 4, Topalov 14, Kalinić 21, Vukolić 17, Sirovina
 
Još uvjerljivije su bile košarkašice Spartaka, koje su s velikom koš razlikom (74-47) slavile novu ligašku pobjedu protiv ekipe Kraljeva.
 
Spartak: Đekić, Zorić 11, Prlja 2, Šefčić, Stojanović 11, Pot, Kuntić 4, Topalov 14, Kalinić 21, Vukolić 17, Sirovina.
 
Tenis
Pobjeda Hrvatske, poraz Srbije
 
Pobjedom (5-0) protiv selekcije Čilea, Davis cup reprezentacija Hrvatske (Čilić, Ančić, Karanušić i Karlović) plasirala se među osam najboljih u Svjetskoj skupini, a protivnik u sljedećem susretu, koji će također igrati na domaćem terenu, bit će reprezentacija SAD.
Reprezentacija Srbije (Đoković, Tipsarević, Troicki i Zimonjić) poražena je u Benidormu u susretu protiv domaćina Španjolske (1-4) i ostanak u Svjetskoj skupini morat će izboriti u kasnijem duelu protiv jedne od momčadi koja će, također, tražiti svoje mjesto među 16 najboljih momčadi za sezonu 2010. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika