Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zadovoljni dosadašnjim rezultatima projekta

Prigodom godišnjice uključenosti u UNICEF-ov program »Moja škola, škola bez nasilja« Osnovna škola »Ivan Milutinović« je u četvrtak, 26. veljače, organizirala susret s predstavnicima lokalne zajednice na kojem su predstavljeni dosadašnji rezultati ostvareni u okviru toga projekta. Nakon što je nazočne pozdravio direktor škole Ivan Stipić, članovi Vršnjačkog tima su nazočne upoznali s projektom i prezentirali mnogobrojne aktivnosti koje su realizirane od ožujka prošle godine do sada. Nakon toga uslijedila je diskusija u kojoj su svi imali prigodu iznijeti dobra i loša iskustva u svezi s ovim problemom. Mentorica projekta Suzana Sekulić rekla je kako je vrlo zadovoljna ostvarenim rezultatima i angažmanom škole u projektu. Istaknula je da je prošle godine od 54 škole samo 16 uspjelo dobiti certifikat UNICEF-a, a OŠ »Ivan Milutinović« na najboljem je putu da to i ostvari. 
Član gradskog vijeća zadužen za sport, omladinu i turizam Nemanja Simović istaknuo je da moramo biti svjesni da nasilje postoji, da je ono izraženije nego u neka ranija vremena. Jedan od dobrih primjera borbe protiv nasilja je i ovaj projekt koji se po prikazanom vrlo uspješno ostvaruje u ovoj školi. Apelirao je da se djeca više posvete sportu, jer u Subotici postoji preko 150 klubova za rad s mladima. 
Predstavljanju rezultata projekta nazočni su bili i član Gradskog vijeća zadužen za obrazovanje Slobodan Čamprag, mentorica UNICEF-ovog projekta Suzana Sekulić, direktorica Centra za socijalni rad Ljiljana Popović, uime edukacijskog centra Roma Kertis Kajtaz, uime Dječjeg dispanzera Željko Otašević, kao i predstavnici Savjeta roditelja škole, te promotor projekta i subotički alpinist Iso Planić. 
Inače, program »Škola bez nasilja« provodi se u tri škole u Subotici i pruža djeci i odraslima potrebno znanje za pronalaženje izlaska iz neprijatnih situacija bez nasilja. Program je počeo 2005. godine i postavljen u 127 škola u Srbiji. Ovaj projekt pomaže djeci lakše i brže prepoznati nasilje i riješiti ga na konstruktivan način. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika