Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Cham­pi­ons le­a­gue

Idućeg tjedna (23-24. ožujka) igraju se prvi četvrtfinalni susreti Champions league, a ždrijeb je odlučio da se za proboj u polufinale natječu: Real – Monaco, Chelsea – Arsenal, Milan – Deportivo i Porto – Lyon. Uzvratne utakmice igrat će se 6-7. travnja. Pobjednici prva dva para igrat će u jednom, a druga dva para u drugom polufinalu (20-21. travnja i 4-5. svibnja).

Kup UE­FA

U prvim susretima osmine finala Kupa UEFA zabilježeni su sljedeći rezultati:
Celtic – Barcelona 1:0, Genclerbirligi – Valencia 1:0, Bordeaux – Club Bruges 3:1,
Newcastle – Mallorca 4:1, Auxerre – PSV 1:1, Benfica – Inter 0:0,
Liverpool – Marseille 1:1, Villarreal – Roma 2:0. Uzvratni susreti igraju se 25. ožujka.
Vaterpolo
Po­bje­de Mla­do­sti i Pri­mor­ja u E­u­ro­li­gi

U skupini A, Primorje je na domaćem plivalištu svladalo Šturm 2002 rezultatom 8:7, što su također učinili i vaterpolisti Mladosti pobijedivši Primorac sa 9:6 u skupini C.
U prvom susretu polufinala Kupa LEN, Jadran je doživio katastrofu gostujući Barceloni i najvjerojatnije se oprostio od finala porazom od 9:1.

Tenis
Skrom­ni učinak
u In­dian Wellsu

Najbolji hrvatski tenisači i tenisačice (Ljubičić, Ančić, Karlović i Šprem, Majoli i Kostanić) ostavili su blijedi dojam na super turniru u Indian Wellsu (2.779.600 $), oprostivši se od daljnjeg natjecanja već na samom startu. Jedina svijetla točka hrvatskog vrhunskog tenisa je Silvija Talaja koja se plasirala u 3. kolo, uz još dvije pobjede u kvalifikacijama.

Skijanje
Kri­stal­ni glo­bus za Ma­i­e­ra i Paer­son

Austrijanac Herman Maier i Šveđanka Anja Paerson pobjednici su u generalnom plasmanu protekle skijaške sezone u Svjetskom kupu i osvajači prestižnog velikog kristalnog globusa. Nažalost, ovu ski godinu najviše ćemo pamtiti po izostanku kraljice svjetskog skijanja Janice Kostelić, koja je zbog zdravstvenih tegoba bila spriječena braniti svoj naslov najbolje svjetske skijašice, te ozbiljne ozljede njezinog brata Ivice; koja ga je odvojila od obrane svjetske titule u slalomu.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika