Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Košarka
He­mo­farm pr­vak
Goodyear li­ge

Pobjedama protiv Bosne (84:69) u četvrtfinalu, Reflexa (88:80) u polufinalu i na koncu u velikom finalu protiv Partizana (89:76), košarkaši vršačkog Hemofarma postali su pobjednici završnog turnira Goodyear lige i šampioni regionalnog natjecanja najboljih momčadi Hrvatske, SiCG, Slovenije i BiH. Hrvatski predstavnici na finalnom turniru 8 najbolje plasiranih momčadi ligaškog dijela bile su momčadi Zadra, poražen od Partizana u četvrtfinalu (72:99) i Cibone, zaustavljena također u četvrtfinalu od Crvene zvezde (71:73).

Rukomet
Pre­ve­li­kih -12 za uz­vrat

U prvom susretu finala Kupa kupova rukometaši Zagreba su uvjerljivo poraženi u gostima kod španjolskog Ademar Leona sa gotovo nedostižnih dvanaest golova razlike (37:25). Poslije solidne igre u prvom dijelu susreta, drugo poluvrijeme je donijelo pravi potop zagrepčana koji su za 30 minuta primili više od 20 golova. Uzvratni susret igra se 8. svibnja u Zagrebu.

Tenis
Ančiću ti­tu­la u du­blu

Mario Ančić je igrajući u paru s Austrijskim tenisačem Knowle-om uspio pobijediti na ATP turniru u Münchenu (323.250 eura) i na taj način popravio nešto slabiji nastup u singlu u kojemu je poražen u 2. kolu. Hrvatsko-austrijska kombinacija u odlučnom susretu bila je bolja od dubla Mayer/Waske s 6:3, 1.6, 6:3.

SiCG – Bel­gi­ja 2:3

Najbolji tenisači SiCG nisu uspjeli napraviti senzaciju i svladati favoriziranu momčad Belgije u meču drugog kola Euro-afričke zone Davisova kupa. U posljednjem, petom, odlučujućem susretu Novak Đoković je poražen od Vligena sa 3:6, 3:6, 6:3, 2:6 i Belgijanci su slavili sa tijesnih 3:2 u konačnom rezultatu. Apsolutni junak ovog susreta je Janko Tipsarević koji je uspio donijeti dva boda, pobjedama u kojima se oba puta vraćao poslije 0:2 u setovima.

Odbojka
Va­raždin pr­vak Hr­vat­ske

Odbojkaši Varaždina postali su novi su prvaci Hrvatske u muškoj odbojci, zahvaljujući trećoj pobjedi u doigravanju protiv zagrebačke Mladosti. U četvrtom susretu, na domaćem parketu Varžadin je uvjerljivo svladao glavnog pretendenta za naslov s glatkih 3:0 i s ukupnim skorom pobjeda od 3-1 ponio titulu prvaka države.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika