Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Košarka
Vujčić u naj­bo­ljoj momčadi
Eu­ro­li­ge

Najbolji hrvatski košarkaš današnjice Nikola Vujčić, igrač Maccabija, po treći puta uzastopno je izabran u najbolju momčad Eurolige. Velikim dijelom i zbog njegovog zapaženog učinka tijekom cijele sezone, njegova momčad se ponovno plasirala na Final four i u prilici je braniti naslov europskog momčadskog prvaka, osvojen prošle godine.

Tenis
Taj­land – Hr­vat­ska 2:3

U prvom Svjetske skupine II, hrvatska Fed cup reprezentacija uspjela je, iako bez najbolje igračice Karoline Šprem, svladati domaći Tajland (2:3) i ispuniti dva cilja postavljena pred odlazak. Pobjedom je osiguran nastup i dogodine u drugom elitnom razredu svjetskog ženskog ekipnog tenisa, a 9 i 10. srpnja su predviđene kvalifikacije za popunu I Svjetske skupine u kojoj će Hrvatska nakon ždrijeba 3. svibnja dobiti za protivnika jednu od četiri gubitničke ekipe iz prvog kola. Pobjedu protiv Tajlanda pod vodstvom izbornika Gorana Prpića izborile su: Jelena Kostanić, Sanda Mamić i Mateja Mezak.

»Bi­ser­na« Sa­nja Ančić

Mlada hrvatska tenisačica Sanja Ančić zasigurno ide stopama starijeg brata Marija, a tri uzastopno osvojena turnira »Bisera Dalmacije« najbolje potvrđuju njezinu profesionalnu perspektivu. Poslije pobjeda u Makarskoj, na Hvaru i turnir u Bolu (10.000 $) otišao je u korist Ančićeve, koja je u Hrvatskom finalu bila bolja od Ivane Lisjak 7:5, 6:4. Na ovom turniru vrijedan rezultat je zabilježila i Subotičanka Miljana Adanko koja je stigla do polufinala u kojemu je od nje bila bolja pobjednica sva tri dalmatinska turnira.

Vaterpolo
Mla­dost i Jug za pr­va­ka

Dvije najbolje hrvatske momčadi Mladost iz Zagreba i dubrovački Jug, borit će se u velikom finalu za naslov najbolje hrvatske vaterpolske momčadi. U polufinalnim duelima Mladost je bila bolja od Primorja (7:3, 8:5), dok je Jug eliminirao Jadran (13.10, 10:6)

Nogomet
Ne­re­di na Ma­ra­ka­ni

U najvećem derbiju SiCG nogometa vodeće momčadi prvenstva Partizan i Crvena zvezda odigrale su neodlučeno 1:1, ali su događanja izvan travnjaka zasijenila ovu lijepu nogometnu predstavu. U velikim neredima ozlijeđeno je 12 policajaca, 27 navijača, dok je 67 osoba uhićeno zbog sudjelovanja u neredima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika