Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Košarka
Učesni­ci Fi­nal fo­u­ra

Nakon završetka eliminacijskih susreta najbolje plasiranih momčadi Eurolige poznati su svi učesnici završnog natjecanja četiri najbolje momčadi – Final foura, koji će se ove godine igrati od 6 do 8. svibnja u Moskvi. Za naslov najboljeg europskog košarkaškog kluba igrat će: CSKA – Tau Ceramica i Maccabi – Panathinaikos. Pobjednici polufinalnih duela plasirat će se za veliko finale, dok će poraženi igrati za treće mjesto.

Tenis
Ančić po­nov­no naj­bo­lja

Poslije uspjeha u Makarskoj Sanja Ančić je ponovila odličnu igru i na drugom ITF turniru Bisera Dalmacije, koji se igrao prošlog tjedna na Hvaru. U finalu je svladala drugu nositeljicu Zec-Peškirić (BiH) sa 4:6, 6:2, 6:4. Na istom turniru je nastupila i Miljana Adanko, igračica subotičkog Spartaka, ali je poražena na samom startu.

Tenis
Iva­ničević sla­vio u Hong Kon­gu

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević uspješno nastavlja s novom karijerom nastupima na veteranskom touru. Na turniru u Hong Kongu u finalnom susretu je porazio također nekadašnjeg wibledonskog šampiona (1987.), 39-godišnjeg Australca Pata Casha s uvjerljivih 6:2, 6:4 i pokazao da još uvijek ima želje igrati kvalitetan tenis.
Hrvanje
Bron­ca za žuga­ja

Na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom, koje je održano u Bugarskoj, hrvatski predstavnik u kategoriji do 74 kg Neven Žugaj osvojio je brončanu medalju. U odlučujućoj borbi za medalju svladao je Grka Spiridakisa i poslije duljeg vremena donio Hrvatskoj jednu medalju s velikih natjecanja.

Rukomet
Za­gre­bu 12. kup Hr­vat­ske

Pobjedom protiv domaćina završnog turnira, Osijeka, s dvanaest golova razlike (34:22) u finalnom susretu, momčad Zagreba je po 12. put postala pobjednik kupa Hrvatske. Treća je bila momčad Gorice, koja bi, ukoliko »zagrebaši« uspiju osvojiti Kup kupova, stekla pravo natjecanja u ovom europskom natjecanju sljedeće sezone.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika