Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Svet­ko­vi­na obi­telj­skih vri­jed­no­sti

U subotu 16.4.2005. godine je u Novom Sadu po prvi puta organiziran »Familyfest«. Ova proslava se ove godine organizirala u skoro 200 zemalja diljem svijeta, i to u isto vrijeme. Centralna proslava je bila u Rimu, dok je u ovoj zemlji centralno obilježavanje bilo u Novom Sadu i to u dvorani u Spensu.
    Dvorana je već u 10 sati bila gotovo puna. Došli su gosti iz svih krajeva SiCG. Bili su nazočni i vjerski predstavnici. Uz bogat program svima je bilo zanimljivo. Poruka ova skupa je bila »ljubav koja gradi mir«, što znači da se s ljubavlju i malo dobre volje sve može postići, točnije širimo ljubav među svojim bližnjima i cijeli svijet ce biti puno bolji.
    Negdje oko 15 sati organizatori su se izravno uključili u centralnu proslavu u Rimu, što su nazočni pratili preko video bima. Šarmantna talijanska voditeljica je uistinu svoj posao radila odlično, a uz to je postojao i simultani prijevod tako da su svi nazočni u Novom Sadu imali dojam kao da su u Rimu. Talijanska TV RAI1 je pustila i nekoliko minuta izravno uključenje iz Zagreba iz Doma sportova, gdje je bilo prekrasno u što smo se svi uvjerili gledajući prijenos. Nakon toga je pušten i dio od prošlo godišnjega »Familyfesta« tj. od 2004. godine kada je nazočne u Rimu tada pozdravio i skoro preminuli Papa Ivan Pavao II. On ih je sve pozvao da šire ljubav među narodima. Sve skupa uključenje iz Rima je trajalo oko 2 sata, a nakon toga su organizatori pozdravili sve nazočne i zahvalili se na tako lijepom odazivu te ih sve pozvali da se vide i iduće godine u mjestu gdje će se tada organizirati« Familyfest«.
Igor Kušeta

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika