Arhiv tekstova Arhiv tekstova

U Splitu sam dočekan fantastično

Još od doba Vukasovog prelaska iz Zagreba u Split i prašine koja se tada digla, niti jedan drugi nogometni transfer nije medijski »okrenuo« hrvatsku javnost »naglavačke«. Sve do konca prošle godine, kada je Niko Kranjčar, najmlađi Dinamov kapetan u povijesti toga kluba, senzacionalno »zamijenio« klupsku majicu i odjenuo »bilu« boju najvećeg rivala, Hajduka iz Splita. Postajući automatski nova zvijezda »majstora s mora«, istovremeno je proglašen za najomraženiju osobu među svojim starim navijačima. U dva reprezentativna susreta protiv Islanda i Malte, odigrana nedavno u Zagrebu, Niko je bio tijekom oba susreta kontinuirano izložen pogrdnom skandiranju i uvredljivim poklicima s tribina. Ovaj razgovor vođen je u Zagrebu poslije susreta s Maltom, u kojemu je unatoč solidnoj igri i asistenciji kod drugog gola Kranjčar »otrpio« milijun zvižduka.
4Što za Vas, kao još uvijek mladog igrača, predstavlja prelazak u redove Hajduka?
U svakom slučaju predstavlja, za sada, najveći prijelomni događaj u mojoj dosadašnjoj karijeri i to je, po mom mišljenju, bilo najlogičnije rješenje i to sam, na koncu, morao odlučiti i učiniti.
4Putem medija mogli smo se uvjeriti u srdačan prijema u novu sredinu. Prošlo je nekoliko mjeseci od Vašeg dolaska u Split. Kako biste sada opisali taj doček i, uopće, prihvaćanje od strane navijača »Hajduka«?
Jednom riječju, od prvog trenutka dolaska u Split i Hajduk sve je fantastično.
4S kojim igračima »bilih« se najbolje slažete?
Dobar sam sa svima, ali se nešto više družim s mlađim igračima Bišćevićem, Vejićem i Lekom.
4Što mislite oVašoj sadašnjoj igri i što biste trebali poboljšati u daljnjem razvoju?
U prvom redu bih trebao zabijati više golova
4»Ispadanje« Dinama iz Lige za prvaka donijelo je posve neočekivani proljetni scenarij…
Mogu reći da je svima žao što nema Dinama, momčadi koja neosporno ima veliku igračku kvalitetu, ali i prije ovakvog raspleta mi smo znali da praktički sve ovisi o nama glede borbe za šampionski naslov.
4U nastavku borbe za novog prvaka, prema svemu sudeći momčad Rijeke se nameće kao glavni konkurent za titulu. Kako gledate na prvog pratitelja s Kantride?
Rijeka je solidna momčad, ali ipak mislim da je Hajduk ipak najveći favorit za prvo mjesto. Najveći protivnik možemo biti sami sebi. (U prvom susretu doigravanja Hajduk je izgubio u Splitu od Zagreba 0:1 op. a)
4Šanse u polufinalu kupa?
Isto kao i za prvenstvo. Hajduk je glavni konkurent i za trofej u kupu.
4Poslije dvije pobjede protiv Islanda i Malte Hrvatska je ponovno na prvom mjestu svoje skupine. Kako gledate na daljnji razvoj kvalifikacija?
Pobjede protiv Islanda i Malte su bile očekivane i sada bi svi trebali u svojim klubovima dizati formu i pripremati se za, po svima, najvažniji susret u daljnjem dijelu kvalifikacija. Susret protiv Švedske, koji će najvjerojatnije odlučiti o pobjedniku skupine. Što se tiče susreta s Bugarima, s njima ćemo se pokušati nadigravati, jer to je ono što ova reprezentacija Hrvatske zna najbolje.
4Kako komentirate oštre reakcije zagrebačke publike?
Dobro sam znao da kada budem otišao u Hajduk u Zagrebu neću naići na »dobrodošlicu«. Pripremljen sam na to, jer to je dio moje odluke.                                        g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika