Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Rukomet
Za­greb u fi­na­lu Ku­pa ku­po­va

Rukometaši Zagreba potvrdili su svoju kvalitetu uvjerljivom pobjedom (34:26) nad makedonskom momčadi Vardara u uzvratnom susretu na domaćem parketu. Prednost od dva gola, koju je Vardar donio iz Skoplja, bila je premala za objektivno jači zagrebački sastav. U finale ovog, drugog po snazi, europskog klupskog natjecanja, pored Zagreba plasman je izborila španjolska momčad Ademar Leona dvostrukom pobjedom protiv predstavnika BiH, Izviđača iz Ljubuškog.

Nogomet
Šti­mac no­vi tre­ner

Poslije serije slabijih rezultata u proljetnom dijelu, poraz i remi kod kuće u prva dva kola Lige za prvaka, uprava Hajduka je smijenila Blaža Sliškovića i na njegovo mjesto postavila Igora Štimca, dosadašnjeg sportskog direktora. U želji za konsolidiranjem momčadi i aspiracijama za obranu naslova, Štimcu će u radu pomagati i Pero Nadoveza, trener s kojim je Hajduk osvojio prošlogodišnji naslov.

Tenis
Ančić po­bjed­ni­ca Ma­kar­ske

Uspjesima teniske obitelji Ančić, čiji je prvi reket njezin brat Mario 22. igrač svijeta, pridodana je još jedna titula, ovoga puta mlađe sestre Sanje koja je osvojila Makarska Open (10.000 $) prvi turnir ciklusa »Biseri Dalmacije«. Na ovom iznimno jakom ženskom turniru, učestvovale se u glavnom ždrijebu i dvije igračice iz Subotice. Miljana Adanko se uspjela plasirati u četvrtfinale, dok je Bernardet Birkaš uspjela proći kavlifikacije, ali je poražena već u prvom kolu od sugrađanke Adanko.
Stolni tenis
Po­bje­da »Večer­nja­ka«

U 5. kolu A skupine Europske lige prvaka zagrebački »Večernji list« je u napetom i neizvjesnom susretu svladao njemački »Grenzau« sa tijesnih 3:2, prije svega zahvaljujući odličnim partijama Zorana Primorca (dvije pobjede), koji je potvrdio kako bronca s Europskog prvenstva nikako nije bila slučajnost i da je još uvijek sposoban igrati odličan »pingić«.
    Na tablici A skupine vode Niederosterreich i Večernji list s 8 poena iz 5 susreta.

Dizanje utega
De­jan Peić Tu­ku­ljac
pr­vi u Som­bo­ru

Prošlog vikenda Sombor je bio domaćin 57. pojedinačnog prvenstva Vojvodine za seniore na kojemu je Dejan Peić Tukuljac iz subotičkog »Spartaka« osvojio prvo mjesto u kategoriji do 77 kg s ukupno podignutih 225 kg. Titule prvaka su osvojili još i Silvester Nađ, Mihalj Pece i Čaba Nađ.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika