Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Na­kon us­pješne go­di­ne am­bi­ci­o­zan plan

RUMA – U subotu 12. ožujka u prostorijama HKPD »Matija Gubec« iz Rume održana je, uz nazočnost brojnih članova i uglednih gostiju 86. redovita skupština društva. Prije početka skupštine svoj kratki nastup imali su polaznici Škole za tamburu pod vodstvom Josipa Jurce. Oni su izveli za ovu prigodu par prigodnih skladbi, a treba naglasiti i to da je ovo bio njihov prvi javni nastup.
    Na samome početku prisutnima se obratio predsjednik društva Zlatko Kolarić, koji je najprije pozdravio ugledne goste iz Rume, ravnateljicu Osnovne škole »Ivo Lola Ribar« Svetlanu Lukić, predsjednika Druge mjesne zajednice Đorđa Reparskog, predsjednika Zavičajnog kluba Ruma Branislava Antića, dirigenta Gradskog tamburaškog orkestra »Branko Radičević« Boška Bogićevića, predstavnika Kulturno-umjetničkog društva »Hunyadi Janos« Stjepana Vereša, predstavnika »Radio Srema« Boška Negovanovića i druge, a zatim se ukratko osvrnuo na rad društva u prethodnom periodu, a posebice na veoma uspješan rad Velikog tamburaškog orkestra – okosnice društva, te je izrazio želju da u najskorije vrijeme zaživi dramska i folklorna sekcija, kao i zbor društva. Nakon toga izabrano je i Radno predsjedništvo u sastavu: Milenko Kulušić, predsjednik, Pavle Škrobot i Marija Horvatić, članovi i Nikola Jurca, zapisničar. Oni su nastavili voditi skupštinu.        
    Tijekom zasjedanja usvojena su izvješća o radu i plan rada u idućem periodu koje je podnio tajnik Društva Ivan Horvatić. Financijsko izvješće i plan prihoda i rashoda podnio je rizničar Društva Miroslav Galar. Konstatirana je veoma uspješna i bogata godina kako glede nastupa, tako i u pogledu redovitih aktivnosti Društva. Usvojen je veoma ambiciozni plan za budućnost. Nakon završetka službenog dijela skupa za sve prisutne je priređen prigodni domjenak.                                       
   N. Jurca

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika