Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Uskršnja čestitka Géze Kucsere

»U ime Lokalne samouprave i u svoje osobno ime svim stanovnicima, sugrađanima ove naše Općine, želim blagoslovljene i sretne uskršnje blagdane, u nadi i vjeri da će i ovaj blagdan proći u miru. Uskrsnuće znači nadu za ljepši i bolji život, znači i to da zajednički možemo uraditi mnogo više nego do sada za dobrobit svih stanovnika naše Općine. Neka ovaj blagdan da snage svima nama da oprostimo grijehe svima onima koji su pogriješili i da zajednički pokušamo ostvariti sve naše ciljeve te da ispunimo sva ona očekivanja koja se postavljaju prema nama. U to ime još jednom čestitam svima blagdan, i želim da se provede u obiteljskom krugu uz onaj običaj koji je u ovom kraju poznat« – rekao je u uskršnjoj čestitki predsjednik Skupštine općine Subotica Géza Kucsera.

Novi sustav za prečišćavanje vode

U Subotici je 22. ožujka povodom svjetskog Dana vode pušteno u rad postrojenje za prečišćavanje, kojim se postotak arsena u vodi smanjuje ispod dozvoljenog minimuma od 10 mikrograma po litru.
    Vrijednost investicije je 1,3 milijuna eura, a postrojenje je prema riječima tehnologa u subotičkom »Vodovodu« Ildikó Szöllősi, najmodernije u ovom dijelu Europe.
    »Može se reći da je arsen praktično eliminiran iz pitke vode. Postrojenje, međutim, pokriva 80 posto potreba grada, pa je sljedeći korak proširenje zone sa pitkom vodom i na sve periferne dijelove koji su sada izvan dometa postrojenja«, kazala je Szöllôsi.
    Subotica u sustav prečišćavanja pitke vode planira uložiti još oko devet milijuna eura.
    Predsjednik subotičke Općine Géza Kucsera je na otvaranju istaknuo ekološki značaj postrojenja, i ukazao da očekuje da će realizacijom dugoročnih projekata, Subotica imati kompletno riješeno pitanje vodoopskrbe, kao i prečišćavanja otpadnih, a vjerojatno riješen i problem podzemnih voda.

Rekonstrukcija i izgradnja
Narodnog kazališta?

Predsjednik Izvršnog vijeća AP Vojvodine  Bojan Pajtić sa suradnicima posjetio je 23. ožujka općinu Subotica. Izaslanstvo IVV APV posjetilo je AD »Mlekara«, AD »Komgrad« i Zdravstveni centar a zatim im se u dio programa u Gradskoj kući uključio ministar kulture u Vladi Republike Srbije Dragan Kojadinović sa suradnicima. Uslijedilo je potpisivanje aneksa Protokola o rekonstrukciji i izgradnji Narodnog kazališta i Protokola o financiranju ljetnih festivala u Subotici u organizaciji Otvorenog sveučilišta. nakon toga gosti i domaćini uputili su se u obilazak zgrade Narodnog kazališta i posjetili Otvoreno sveučilište.
J. D.

Suradnje gospodarskih komora
Subotice i Csongráda

Predstavnici Regionalne gospodarske komore Subotice i Trgovinske komore Csongrád dogovorili su se u Segedinu da od svibnja organiziraju više predavanja za gospodarstvenike s obje strane granice. Na njima će zainteresirani moći dobiti sve informacije o novim europskim propisima iz oblasti carina i transporta, financija i financijskih transakcija te mogućnostima konkuriranja za sredstva europskih institucija po različitim programima. Sva predavanja se financiraju sredstvima Europske unije.

Đorđe Balašević u Subotici

U okviru turneje pod nazivom »Od Opova do Bođana«, poznati vojvođanski kantautor Đorđe Balašević, održat će 31. ožujka koncert u Subotici. Slogan turneje »Ostaje nam to što se volimo« u duhu je njegovanja tolerancije, dobrih susjedskih odnosa te izgradnje povjerenja među ljudima, a Đorđe Balašević je naveo kako se koncerti izvode i u manjim mjestima Vojvodine.
    Ovi nastupi sa sloganom »Ostaje nam to što se volimo«, odgovor su Balaševića na sve incidente u Vojvodini. To je turneja dobre volje, koju su podržali UNICEF, predsjednik Srbije Boris Tadić i Izvršno vijeće Vojvodine. Do sada je u velikoj vojvođanskoj turneji održano preko 30 koncerata, a planirano je još dvadesetak, među njima i u Adi, Molu, Kanjiži, Senti. Općina Subotica pokrovitelj je koncerta u Subotici, a gradonačelnik Géza Kucsera je istaknuo kako su kroz pjesme Đorđa Balaševića izrečene mnoge istine o nama. Koncert »Od Opova do Bođana« bit će održan u Dvorani sportova u Subotici, u četvrtak, 31. ožujka. Ulaznica za koncert u Subotici staje 400 dinara. Karte se prodaju u »McDonaldsu«.

Novčana naknada za nezaposlene

Nacionalna služba za upošljavanje, Filijala Subotica, obavještava nezaposlena lica koja su ostvarila pravo na novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti, da su sredstva za isplatu ove naknade za mjesec rujan prošle godine, doznačena na podračun Filijale, te da mogu očekivati prijem poimeničnih naloga na uobičajen način.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika