Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Skijanje
Ja­ni­ca ipak dru­ga

Samo devet stotinki je nedostajalo Janici Kostelić da se »okiti« velikim kristalnim globusom namijenjenom najboljoj skijašici u ukupnom poretku protekle sezone Svjetskog kupa. U odlučujućoj vele slalomskoj utrci zabilježila je nedovoljno osmo mjesto i za konačni trijumf su joj na koncu nedostajala mala tri boda, što je u generalnom plasmanu donijelo Šveđanki Anji Pärson končanu pobjedu.

Rukomet
Za­greb bo­lji od Par­ti­za­na

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba uspjeli su nadoknaditi tri gola minusa iz prve, beogradske utakmice i savladati na svom parketu momčad Partizana (22:18). Početak susreta je kasnio, čak 75 minuta, uslijed kašnjenja gostujuće ekipe i nereda koji su izbili ispred Doma sportova. Mogući protivnici Zagrepčana u polufinalu Kupa pobjednika kupova su momčadi: Ademar (Španjolska), Izviđač (BiH) i Vardar (Makedonija).

Atletika
Hr­vat­ski re­kord
Iva­ne Br­kljačić

Najbolja hrvatska bacačica kladiva Ivana Brkljačić, postavila je hicem od 71 m novi hrvatski rekord na zimskom europskom bacačkom kupu u turskom Mersinu. Ovim dalekometnim »uradkom« je ispunila normu i ovjerila vizu za Svjetsko prvenstvo u Helsinkiju.

Vaterpolo
Smo­dla­ka naj­bo­lji va­ter­po­list

Mile Smodlaka, centar dubrovačkog Juga i hrvatske vaterpolske reprezentacije, izabran je u tradicionalnoj anketi »Večernjeg lista« za najboljeg vaterpolistu Hrvatske u 2004. godini. Ovim izborom, ukupno četvrtim, Smodlaka je postao apsolutni rekorder ovog izbora.

Šah
Ka­spa­rov na­pušta šah

Po mnogima najbolji svjetski šahist svih vremena, Gari Kasparov, odlučio je napustiti aktivno igranje ove drevne igre. Poslije dva desetljeća neprikosnovenog vladanja, odlučio je prestati s daljnjim natjecanjima i igrati, kako sam kaže, samo za razonodu. Ukoliko doista ode u »šahovsku mirovinu«, Gari će imati mnogo više vremena za uživanje na jadranskoj obali (Makarska) na kojoj se svakog ljeta odmara.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika