Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Su­sre­ti go­spo­dar­stve­ni­ka su­sjed­nih re­gi­ja

Robna razmjena sjeverne Vojvodine i Osijeka
25 milijuna dolara
Su­sre­ti go­spo­dar­stve­ni­ka
su­sjed­nih re­gi­ja
 
Robna razmjena između gospodarstvenika Osječko-baranjske županije i sjeverne Vojvodine u posljednje tri godine iznosi oko 25 milijuna dolara, izjavio je za HINU predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek Zoran Kovačević, koji je predvodio izaslanstvo osječkih gospodarstvenika u četvrtak 10. ožujka u Subotici. »Od prije tri godine kada smo uspostavili prve kontakte s gospodarstvenicima sjeverne Vojvodine naša suradnja stalno ima uzlazni trend«, naveo je Kovačević, i dodao da je u dosegnutoj robnoj razmjeni sudjelovalo oko 200 tvrtki iz Vojvodine i Hrvatske. Domaćin osječkih gospodarstvenika bila je Regionalna gospodarska komora Subotica koja je, kako je rečeno na otvorenju skupa, susretom poduzetnika dvije regije željela unaprijediti postojeću suradnju i pomoći uspostavu novih poslovnih kontakata.
    Gospodarstvo Osječko-baranjske županije predstavljali su IPK »Kandit«, »Hana – Koška«, »Belišće«, IPK »Erdutski vinogradi«, PPK »Valpovo« i druge tvrtke. Zanimanje za susret s kolegama iz Hrvatske od domaćih tvrtki pokazali su »Chemos«, »Pionir«, »Globus«, ZZ »Salaš«, »29. novembar«, »Nova brazda« i druge.
    Izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika je zatim posjetilo Regionalnu privrednu komoru u Somboru gdje su se u razgovoru sa predsjednikom Božidarom Rocom suglasili kako postoje svi preduvjeti da razmjena između dvije regije bude još bolja.
J. D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika