Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Rukomet
-3 u Be­o­gra­du

U prvom četvrtfinalnom susretu Kupa pobjednika kupova rukometaši Zagreba poraženi su na gostovanju u Beogradu od momčadi Partizana (20:23), no, unatoč izrazito slaboj igri uspjeli su zabilježiti povoljan rezultat od samo tri gola minusa pred uzvrat na domaćem parketu. Utakmica je protekla u veoma nervoznoj atmosferi, uz nekoliko prekida izazvanih nedoličnim ponašanjem publike u dvorani »Pionir«. U nedjelju 13. ožujka igrat će se uzvratni susret u Zagrebu.

Formula 1
Fi­sic­hel­la pr­vi u Au­stra­li­ji

Na startu ovogodišnje sezone u Formuli 1, na prvoj utrci koja je vožena u Australiji, pobjedu je odnio talijanski vozač iz momčadi Renaulta – Giancarlo Fisichella. Drugi je na cilj stigao Rubens Barrichello (Ferrari), dok je treću poziciju na pobjedničkom postolju zauzeo još jedan pilot Renaulta Fernando Alonso.
Atletika
Pu­celj {esti u sko­ku u dalj

Hrvatski skakač u dalj Ivan Pucelj zabilježio je solidan uspjeh na dvoranskom prvenstvu Europe u Madridu osvajanjem šestog mjesta (7,84 m) u finalu. Poslije Siniše Ergotića hrvatski »dalj« je, čini se, dobio dostojnog nasljednika.

Boks
No­va po­bje­da Dr­vića

Nokautom u prvoj rundi Stipe Drviš je svladao Amerikanca Kevina Buttsa i novom pobjedom stekao pravo izazivanja aktualnog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. Borba je održana u njemačkom gradu Leverkusenu u sklopu velike boksačke revije.

Hokej
De­ve­ti na­slov Me­dveščaka

Hokejaši »Medveščaka« osvojili su svoj deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske u hokeju na ledu i još jednom dokazali svoj primat u domaćem šampionatu. U finalnom susretu protiv Mladosti (7:1) nanizali su i treću uzastopnu pobjedu u seriji i obranili naslov najbolje hrvatske momčadi.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika