Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Fi­na­la za Lju­bičića i Ančića

I treći tjedan za redom najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić našao se u finalu ATP turnira, ovog puta u Dubaiju (1.000.000 $), ali je, kao i u Rotterdamu prošlog tjedna, Švicarac Federer bio bolji. U neizvjesnoj borbi slavio je najbolji igrač svijeta (6:1, 6:7, 6:3) osvojivši svoj treći turnir ove sezone i, što je najinteresantnije, u sva tri finala slavio je upravo protiv »Ljube«. Na turniru u američkom Scotsdaleu, Mario Ančić nije uspio osvojiti svoj prvi ATP naslov, svladao ga je i osvojio, poslije 128. pokušaja, 33-godišnji australski tenisač Wayne Arthurs (7:5, 6:3).

Skijanje
Ja­ni­ca po­bjed­ni­ca kom­bi­na­ci­je

Neizvjesna borba za naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa između Janice Kostelić i Anje Parson se nastavlja. Pobjedom u kombinaciji (spust plus slalom) voženoj u San Sicariu prošlog tjedna, Janica je smanjila razliku na 63 boda zaostatka za vodećom Šveđankom.
Rukomet
Par­ti­zan – Za­greb

U nedjelju 6. ožujka s početkom u 19 sati u beogradskoj dvorani »Pionir« igrat će se prvi susret četvrtfinala Kupa kupova u kojem će se sastati Partizan i Zagreb. Poslije nekoliko reprezentativnih duela, na redu je klupski duel i nova prilika da se provjere snage igrača koji nastupaju u domaćim šampionatima.

Nogomet
Re­mi Haj­du­ka i po­raz Di­na­ma

Dvije objektivno najjače hrvatske nogometne momčadi osvojile su svega jedan bod u prvom kolu proljetnog nastavka HNL. Vodeći Hajduk je uspio osvojiti bod na vrućem terenu u Osijeku (2:2), dok je Dinamo na svom Maksimiru poražen od gradskog rivala Zagreba (1:2). S obzirom da je i Rijeka odigrala na svom terenu neodlučeno protiv Pule 1856, stanje na tablici je ostalo nepromijenjeno osim što se razlika između prvoplasiranog Hajduka i sedmoplasiranog Dinama povisila na devet bodova.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika